Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de març de 2013

Impulsen un programa perquè joves tarragonins i xinesos s'aliïn per fer negocis

Impulsen un programa perquè joves tarragonins i xinesos s'aliïn per fer negocis

El programa, que ha estat batejat com 'Sinergies. Xina-Tarragona: Descobrir, Connectar, Emprendre' està impulsat per l'Ajuntament i la URV, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Casa Àsia de Barcelona. Neix de la voluntat de fomentar l'emprenedoria en mercats i sectors emergents, i pretén afavorir la unió de joves catalans emprenedors i estudiants provinents d'economies emergents.

En aquest cas, la xinesa, a través del programa 'Empresa y Lengua Española' de la Fundació URV, amb l'objectiu d'explorar les possibilitats d'idees de negoci basades en sectors econòmics claus d'ambdós mercats. Una de les seves característiques és que 'Sinergies' té en compte la idiosincràsia de la cultura xinesa i europea i prioritza la creació d'un vincle de confiança i d'adaptació cultural entre els emprenedors xinesos i els autòctons per tal de fer possibles les relacions empresarials.

Alguns dels sectors que es vol afavorir són els de la química, l'energia i el medi ambient, l'enologia i el sector agroalimentari, el turisme, la logística, el patrimoni i la cultura, i la nutrició i la salut. I és que molts dels estudiants xinesos que estudien a la URV -actualment una setantena-, mostren la voluntat d'arrelar a Catalunya, d'establir vincles i muntar un negoci.

El director del Màster de la URV en Relacions Empresarials entre Europa, Xina i Amèrica Llatina, Àngel Urquizu, ha explicat que aquest postgrau compta en la seva segona edició amb 20 estudiants xinesos i que, dels graduats en la primera edició, alguns han impulsat negocis relacionats amb l'exportació de vi i el turisme al territori. El repte de la URV és potenciar la seva internacionalització i consolidar aquest pla pilot en el futur, segons ha destacat la vicerectora de Societat i Relacions Institucionals, Encarnació Ricart.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor, ha recordat que Tarragona està estrenyent llaços amb el gegant asiàtic, particularment amb la ciutat de Tianjin, i que es vol fomentar la implicació de les administracions locals xineses, patronals i cambres de comerç en el projecte.

Els joves que finalment resultin seleccionats per al projecte podran intercanviar experiències culturals, viure una pràctica de creació empresarial, adquirir coneixements i habilitats en l'àmbit de l'empresa i realitzar visites i interaccionar amb companyies de sectors clau de les comarques tarragonines. 'Sinergies' es desenvoluparà entre els mesos d'abril i juny a Tarragona, després que s'hagi enllestit el procés de selecció de participants, el pròxim 21 de març.

Font: ACN.
 

Pujar