Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

5 de març de 2013

L'Erasmus de la URV, en xifres

L'Erasmus de la URV, en xifres

Una de les millors opcions de cara a estudiar una temporada a l'estranger és participar en algun programa europeu de mobilitat. Aquests programes permeten ampliar els coneixements, viure noves experiències, conèixer noves cultures i aprendre o perfeccionar idiomes. Entre tots els programes existents destaca l'Erasmus, que permet als universitaris de la Unió Europea realitzar estades amb ple reconeixement acadèmic en universitats estrangeres.

Per optar a aquest programa de mobilitat els alumnes han de complir necessariament dos criteris. Han de ser ciutadans d'un país participant en el programa i tenir la seva residència fixada en ell i, a més, han de complir un requisit acadèmic indispensable, haver aprovat totes les assignatures de primer curs.

A la Universitat Rovira i Virgili molts estudiants ja han participat d'aquesta experiència i molts d'altres veuen amb bons ulls la idea de marxar a qualsevol país membre de la Unió Europea per continuar i ampliar la seva informació.

Per aquest curs acadèmic 2012/2013 la URV ha concedit 213 beques d'entrada i 300 de sortida, comptant les diverses versions de l'Erasmus: estudis, pràctiques i mundus. Són dades provisionals, ja que la mobilitat resta oberta fins a finals d'any, però no s'allunyen gaire de les del curs anterior. Llavors van ser 219 els estudiants que van arribar a Tarragona amb una beca Erasmus i 320 els que van marxar a algun dels països de la Unió Europea que participa en aquest programa de mobilitat.

Analitzant les dades del curs 2011/2012 podem veure quins són els estudis amb més alumnes Erasmus, quines són les destinacions que prefereixen els estudiants tarragonins i, també, quina és la nacionalitat que més ens visita.

Destins dels estudiants Erasmus de la URV

Pel que fa a als estudiants amb més predisposició per marxar són els de la Facultat de Lletres. En aquest centre el curs 2011/2012 ho van fer 69 estudiants en la modalitat d'Erasmus estudis i 2 en Erasmus pràctiques. Destaquen sobretot els 20 alumnes de Publicitat i Relacions Públiques, els estudis que més alumnes van aportar a aquest programa de mobilitat europeu. Els segueixen els de la Facultat d'Economia i Empresa, que van ser un total de 47 Erasmus estudis. I, en tercera posició, la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia amb 27 en la modalitat d'estudis i 5 en pràctiques. Val a dir, però, que tot i que aquestes facultats són les que més estudiants envien a l'estranger, cada any surten alumnes de la URV cap a Europa des de totes les facultats.

En relació als destins que escullen els estudiants tarragonins trobem diversos destins majoritaris. Itàlia és el país que rep més alumnes de la URV, amb un total de 73 en el curs 2011/2012. El segueixen França amb 46, Alemanya amb 37 i el Regne Unit amb 33. Altres destinacions minoritàries van ser Àustria (7), Bèlgica(21), Suïssa (3), la República Txeca (5), Dinamarca (9), Grècia (1), Hongria (1), Irlanda (2), Malta (5), Noruega (8), Holanda (6), Portugal (16), Polònia (16), Romania (5), Suècia (15), Finlàndia (7), Eslovàquia (2) i Turquia (2).

Origen dels estudiants Erasmus que arriben a la URV

En relació a les entrades d'estudiants estrangers a la URV, la majoria d'estudiants arriben a la Facultat de Lletres. Així, aquest centre va rebre 56 estudiants Erasmus al curs 2011/2012. En segona lloc de rebuda trobem la Facultat d'Economia i empresa amb 33 i, finalment, amb 25 la Facultat de Ciència de l'Educació i Psicologia. Unes dades similars a les de sortida que venen a demostrar que aquestes tres facultats són les que més volum d'estudiants Erasmus generen, tant d'entrada com de sortida.

Respecte a la procedència dels estudiants Erasmus que van decidir vindre a Tarragona al curs 2011/2012, 75 dels 219 ho van fer des d'Itàlia. França també va aportar un bon nombre d'alumnes de les seves facultats amb un total de 34 estudiants. El tercer país d'origen dels estudiants va ser Portugal amb 24 alumnes. Altres països d'origen dels estudiants que van arribar a la URV el curs passat són Suïssa (1), República Txeca (4), Alemanya (13), Eslovènia (4), Grècia (3), Croàcia (2), Lituània (2), Noruega (2), Holanda (1), Polònia (19), Romania (8), Suècia (1), Finlàndia (1), Eslovàquia (2), Turquia (13) i Regne Unit (5). Els 5 estudiants restants van arribar des de la Universidat de Granada; 3 d'ells es van acollir a l'Erasmus Mundus i els altres 2 a l'Erasmus pràctiques.

Un dels objectius prioritaris de la Universitat Rovira i Virgili és potenciar aquests intercanvis internacionals d'alumnes i fomentar programes d'estudis comuns amb altres universitats d'Europa i d'Amèrica. I és què fer aquests programes proporciona a l'alumne un enriquiment personal, cultural i lingüístic que difícilment podrà tornar a repetir.

Font: Infocamp.cat.
 

Pujar