Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

15 de març de 2013

L'Estat garanteix a la URV el finançament pels projectes de recerca dels pròxims tres anys

L'Estat garanteix a la URV el finançament pels projectes de recerca dels pròxims tres anys

La secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació del Ministeri d'Economia i Competitivitat, Carmen Vela, ha garantit a la Universitat Rovira i Virgili (URV) els recursos per finançar els projectes de recerca dels pròxims tres anys, valorats en uns 3 milions d'euros. Vela ha assegurat que la inversió arribarà i que ho farà de forma esglaonada, i no concentrada al darrer any, com s'havia apuntat inicialment. La secretària d'Estat d'R+D+I, àrea que ha patit cop d'estisores en el darrers pressupostos generals, s'ha compromès a què l'Estat estendrà la mà a la universitat. "En aquest camí complicat ens hi trobaran", ha afirmat Vela durant la visita que ha dut a terme aquest divendres a la URV.

Vela ha visitat la seu de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), i ha destacat l'excel•lència dels dos centres de recerca. "És un valor de qualitat que, des de la Secretaria, prioritzem, i entenem que, en èpoques de dificultats, els recursos, que no són molts, s'han de repartir en base a l'excel•lència, i aquí n'hi ha en abundància", ha destacat. "És una època dolenta, però, entre tots farem que sigui el més curta possible", ha afegit.

La secretària d'Estat d'R+D+I també s'ha referit a la pròxima convocatòria del vuitè programa marc, el principal instrument de la CE per finançar la recerca i el desenvolupament tecnològic. "La nostra estratègia ha estat anticipar-nos en el concepte conjunt d'R+D+I que imposarà Europa, i treballem amb un any d'antelació abans Europa el posi en marxa", ha dit Vela, que ha estat rebuda pel rector de la URV, Francesc Xavier Grau, així com pels respectius directors de l'IPHES, Eudald Carbonell, i de l'ICIQ, Miquel Pericàs.

Font: ACN. Imatge: Reus Directe.
 

Pujar