Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

17 de març de 2013

Els millors "enginyers escolars" s'enfronten a Tarragona en el concurs de robòtica més gran d'Europa

Els millors

Tarragona acull aquest diumenge la competició de robòtica més gran d'Europa, l'European Robotic Festival. 600 estudiants, repartits en 70 equips, s'enfronten en l'esdeveniment, organitzat per Fundació Scientia. Hi participen joves de 6 a 23 anys en un joc on han de conjugar la seva creativitat i els seus coneixements per crear robots que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones grans. Els joves han destacat que troben en la robòtica una manera amena i útil d'aprendre ciència i tecnologia. Més de 2.500 espectadors omplen el Palau de Congressos de Tarragona per animar els equips. Per primer cop hi competeixen també participants internacionals dels Estats Units o Rússia, entre altres.

Un dels objectius de l'European Robotic Festival és promoure futures vocacions científiques i tecnològiques estimulant el món del coneixement entre els nens i joves estudiants. Un exemple d'això són els alumnes de l'Aula Oberta de 4rt d'ESO de l'IES Antoni Pous i Argila de Manlleu que han trobat en la robòtica la seva motivació per seguir amb els seus estudis. Com ha explicat l'entrenadora i professora d'aquest grup, Imma Franquesa, arrel del projecte de competició amb robots els nois han tornat a mostrar interès pels seus estudis i pel seu futur professional.

Així ho reconeixia un d'aquests estudiants, en Jonhy Martin qui, arran del projecte de tecnologia, es planteja estudiar l'any vinent un mòdul relacionat amb la robòtica o la tecnologia i fins i tot arribar a cursar més endavant uns estudis superior d'informàtica, ara que ha descobert la programació.

Franquesa dedica les quatre hores setmanals que té amb aquests joves per desenvolupar el projecte amb el que han participat als campionats i reconeix que tot el mèrit ha estat dels seus alumnes que hi ha dedicat "moltes ganes i il•lusió". "El sistema educatiu està molt bé amb nanos d'aquesta tipologia per als quals buscar-los projectes que els motivin és un ganxo perquè ells mateixos aprenguin de manera diferent muntant i desmuntant, i no amb una llibreta i fent equacions", ha dit Franquesa.

Els joves també destaquen com aprenen a treballar en equip. Així ho destacaven dues alumnes de Múrcia que han arribat a la final estatal amb el seu equip. "aprenem que si treballem en equip podem trobar solucions i ens ho passem molt bé, ha apuntat la Teresa Romero, de 13 anys. "Sense el conjunt no faríem res", ha afegit la seva companya, Laura Martínez. Les dos noies també han destacat que tota la matèria que aprenen per crear els robots, l'estudien després a les assignatures de classe i haver-ne fet una aplicació els ajuda a entendre millor les lliçons.

Els 600 participants de la European Robotic Festival han mostrat els robots que han creat pensats i dissenyats per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Font: ACN. Imatge: Diari de Tarragona.
 

Pujar