Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 de març de 2013

El grup IBM inaugura a Reus el primer centre d'innovació tecnològica de Catalunya

El grup IBM inaugura a Reus el primer centre d'innovació tecnològica de Catalunya

IBM ha inaugurat aquest dimecres al migdia el primer Centre d'Innovació Tecnològica (CENIT) de Catalunya. La companya Insa -empresa que pertany al grup IBM- ha decidit instal•lar a Reus el quart centre que té d'aquestes característiques a l'Estat, on s'hi desenvolupa software per al Govern. Actualment ja hi estan treballant més de 50 professionals. La majoria, prop del 90%, provenen de la URV. Durant l'acte inaugural, que ha reunit una àmplia representació del teixit econòmic i polític del territori, així com representants d'Insa, s'ha destacat l'aposta del grup pel talent local. Amb una inversió inicial de 700.000 euros, el centre, que es troba a l'edifici Tecnoparc, disposa de 1.200 metres quadrats.

El CENIT ocupa una única sala de 600 metres quadrats, i a part, disposa d'una espai annex, actualment buit, també de 600 metres quadrats, per a una futura ampliació. Inicialment, aquest centre obre amb cinquanta treballadors, amb previsió de créixer fins al centenar en un any, i arribar als dos-cents cinquanta en dos anys. L'empresa està dimensionada per arribar a donar feina fins a quatre-cents cinquanta treballadors, però la direcció no es fixa cap horitzó.

La gran majoria són joves catalans formats a la URV. "És un orgull apostar pel talent local en els centres globals d'IBM", ha declarat la directora general d'IBM Global Services a l'Estat, Marta Martínez. "IBM es nodreix de professionals que surten de la URV, si no tinguéssim una universitat tan arrelada al territori, segurament l'acte inaugural d'aquest dimecres no seria possible", ha destacat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Aquest centre de Reus, el primer que impulsa el grup a Catalunya i en el conjunt de la regió mediterrània, s'hi està desenvolupant software per a la Generalitat per valor de 66,61 milions d'euros. El juliol de l'any passat es va adjudicar a IBM un dels lots del contracte d'aplicacions i del nou model TIC, en concret, de desenvolupar i mantenir cent-tretze aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social durant els pròxims 6 anys.

El centre d'innovació tecnològica de Reus se suma a la xarxa de centres que Insa ha anat desplegant a l'Estat des que l'octubre del 2006 va començar a funcionar el primer centre ubicat a la ciutat extremenya de Càceres. Posteriorment, van obrir portes els d'Aldeatejada -Salamanca- i Orense. Tots quatre centres sumen uns set-cents treballadors. El grup IBM gestiona tecnologies i processos d'empreses com Banc Sabadell i Iberdrola.

Font: ACN.
 

Pujar