Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 de març de 2013

ERC exigeix el desdoblament ferroviari entre Vandellòs i Tarragona per a impulsar el "tercer fil"

ERC exigeix el desdoblament ferroviari entre Vandellòs i Tarragona per a impulsar el

El diputat i president de la Federació Regional d'ERC del Camp de Tarragona, Josep Andreu, ha reivindicat aquest dimecres el desdoblament urgent del tram entre Vandellòs i Tarragona del Corredor del Mediterrani. Segons Andreu, cal completar aquest tram, l'únic amb una sola via, per donar sentit al 'tercer fil' i possibilitar el transport de mercaderies i la implantació de les rodalies. El diputat ha denunciat que el ministeri hagi licitat els treballs de muntatge de la via en tres anys "quan podria haver-ho fet en un" i ha criticat la poca influència del diputat tarragoní del PP Alejandro Fernández davant del govern espanyol, "amb la connivència de l'alcalde de Tarragona".

Andreu ha insistit que "l'esglaó feble" del Corredor del Mediterrani és el tram entre València, Castelló i Tarragona i, sobretot, l'únic tram amb una sola via, el de Vandellòs. El diputat ha criticat que els túnels de l'Hospitalet de l'Infant estiguin acabats des del 2011 i que la plataforma de la via hagi estat pràcticament dos anys sense obres i que ara s'hagi licitat en tres anys la instal·lació del balast, les travesses i la via. "Per ser l'esglaó més prim, s'hauria de prioritzar i fer-ho en un sol any", ha reclamat.

A més, Andreu ha vaticinat que, a falta de l'electrificació i de la instal·lació del sistema de seguretat, el tram no estarà operatiu fins al 2017. "Aquesta és la influència enorme, extraordinària, el pes polític substancial que té l'Alejandro Fernández dins l'estructura del PP i dins el Congrés de Diputats", ha reblat el republicà. Segons Josep Andreu, la influència del diputat tarragoní del PP "ratlla el glaç, és de zero graus, perquè no s'entén que hi hagi inversions multimilionàries a Cartagena o Alacant i en canvi no en aquest esglaó tan feble".

Crítiques a la ministra de Foment

Andreu s'ha referit a la confusió generada els últims dies per part del ministeri de Foment, arran de la signatura a Brussel·les d'un acord amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria mitjançant el qual s'impulsa el transport ferroviari de mercaderies a través d'un Corredor del Mediterrani que passava per Madrid i Saragossa. Tot i que el ministeri ha rectificat i ha assegurat que el corredor també passarà per la costa, Andreu ha afirmat que a Pastor l'ha "traït el subconscient" i ha celebrat que "el corredor passarà per Tarragona malgrat la ministra Pastor".

El diputat ha afirmat que la ministra Ana Pastor és una persona "singular", que té "pocs llibres llegits, però se'ls sap de memòria" i l'ha situat en "l'ala més dura del PP, recentralitzadora". Segons Andreu, la ministra "farà el que li diguin" i mentirà "sense parpellejar", i ha ironitzat amb el fet que "tots els ministres porten l'AVE al seu territori natal, Álvarez-Cascos a Astúries, Magdalena Álvarez a Màlaga i Ana Pastor a Zamora i Galícia".


Font: ACN.
 

Pujar