Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

21 de març de 2013

El personal subrogat de PortAventura mantindrà les condicions laborals fins a 2014

El personal subrogat de PortAventura mantindrà les condicions laborals fins a 2014

PortAventura i els treballadors han tancat el conflicte laboral arran l'externalització del servei de neteja del parc, que afecta uns 200 treballadors -el 15% de la plantilla-. Les parts, amb la mediació de la Generalitat, van arribar aquest dimarts a un acord pel qual el personal subrogat a les empreses Constant i Optima es regiran pel conveni col·lectiu de PortAventura fins a finals del 2014. L'assemblea de treballadors ha ratificat l'acord per unanimitat aquest dimecres al vespre. El personal afectat va deixar de pertànyer a PortAventura el passat 15 de febrer i, des d'aleshores, havia emprès diverses mobilitzacions que ara es donen per finalitzades, inclosa la vaga anunciada per la nova temporada.

El secretari general de la UGT a PortAventura, Paco López, s'ha mostrat satisfet per l'acord perquè garanteix les condicions dels treballadors i treballadores, el manteniment dels salaris i la seva subrogació, de manera que s'assegura que prestin els seus serveis al parc temàtic.

A més, l'acord estableix que, a partir del 31 de desembre del 2014, s'aplicaran els increments dels respectius convenis sense que s'absorbeixin ni es compensin els increments, de manera que el salari també queda garantit a partir del 2015. La direcció de PortAventura també s'ha compromès a mantenir la subrogació del personal cedit en cas que, en un futur, es concerti la prestació de servei amb una altra companyia.

A més, en la reunió celebrada aquest dimarts a la tarda a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat, també s'ha aconseguit que el personal sotmès a l'externalització pugui gaudir de descomptes al menjador de treballadors, disposar de vestuaris, fer ús del transport intern i accés a passis de temporada pel parc.

Els sindicats UGT i CCOO han valorat satisfactòriament la resolució del conflicte perquè, insisteixen, permetrà garantir la continuïtat del personal. Malgrat tot, lamenten que la direcció de PortAventura no hagi garantit que no es produeixin més casos de subcontractació i adverteixen de possibles nous conflictes en el futur.

Font: ACN.
 

Pujar