Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 de març de 2013

Salou crea un òrgan propi per gestionar el seu àmbit de PortAventura

Salou crea un òrgan propi per gestionar el seu àmbit de PortAventura

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha anunciat aquest dilluns, després de la celebració de la Junta del Consorci Recreatiu Turístic (CRT), que ha signat un decret per a la creació d'un òrgan especial que tramiti les llicències i actes administratives del seu àmbit de PortAventura, tenint en compte la futura inversió del Barcelona World. Granados considera que és l'administració local qui ha de gestionar allò que afecta a les seves inversions i no pas el consorci.

Durant la reunió, Granados ha votat contra tots els acords de l'ordre del dia del CRT, en tant "que el consorci està en fase de liquidació i no pot prendre cap decisió que afecti al terme municipal i correspongui a les competències de Salou". En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que el consistori va votar, per unanimitat, separar-se del consorci. A més, ha acusat Vila-seca "d'absolut immobilisme i de rebuig sitemàtic" a les seves propostes, "inclús les més generoses".

Divendres passat, Salou proposava un repartiment del 43% dels impostos de PortAventura per Vila-seca, però la proposta no es va aprovar. "Si Vila-seca no ha volgut escoltar ni considerar cap de les propostes és perquè pretén continuar ingressant els impostos que són de Salou, vulnerant la llei de règim local i els drets fiscals salouencs", ha afirmat Granados.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vila-seca va assegurar que "seguirà apostant per un clima de concòrdia, entesa i esperit, sense produir estridències" i va puntualitzar que conduia les seves negociacions fent confiança a la comissió d'experts creada. Abans que la comissió iniciés la seva feina "ja va ser torpedinada per l'alcalde de Salou", asseguren des del consistori, que també indica que el delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, "és coneixedor de les nostres posicions flexibles".

Font: ACN.
 

Pujar