Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de maig de 2012

Habemus acord per repartir els beneficis de Port Aventura entre Salou i Vila-seca

Habemus acord per repartir els beneficis de Port Aventura entre Salou i Vila-seca

Amb la reunió d'aquest dimarts a la tarda, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha trencat el silenci que ha mantingut durant els darrers nou mesos en aquest qüestió. Així, Poblet ha expressat la seva satisfacció per l'acord al que s'ha arribat aquest dimarts i ha dit que "aquest ha seguit el full de ruta previst" pel consistori. De fet, Poblet ha assegurat la necessària la continuïtat del Consorci Recreatiu Turístic (CRT) gràcies al consens i la bona voluntat a la que s'ha arribat, finalment, amb Salou.
Poblet ha defensat l'actitud "pacient, discreta, poc sorollosa i tranquil•la" que ha pres el consistori davant la del municipi veí, d'haver convocat plenaris extraordinaris i diferents rodes de premsa per expressar el malestar del consistori.

De la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que la comissió treballarà per determinar el percentatge de beneficis que li correspon a cada municipi. Granados -a banda de detallar les característiques de la comissió- ha dit també que l'acord a que s'ha arribat significa que hi ha "futur al territori" amb aquest centre recreatiu i motor econòmic per tot el territori.

Segons el mateix alcalde, l'acord d'aquest dilluns també disposa que el "dictamen" de la comissió haurà de ser aprovat inicialment amb el vot favorable de dos terços dels seus membres; i que una vegada conegut aquest per part del Consorci, "es tramitarà als ajuntaments perquè sigui acordat pels respectius plenaris municipals". Finalment, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha posat de relleu la bona entesa institucional entre els dos municipis a través de la reunió d'aquest dimarts i ha dit que el model de l'actual consorci entre Salou i Vila-seca pot servir d'exemple de futur per a altres municipis.
L'acord sobre el dictamen que emeti la comissió donarà trasllat al Govern perquè faci l'adaptació i modificació corresponent de la Llei 5/2012, de 20 de març, on hi figura la disposició addicional 22 sobre el CRT, que prorrogava la vigència del Consorci en les mateixes condicions que fa 20 anys, i que ja va ser denunciada per l'Ajuntament de Salou.
 

Font: delcamp.cat

Pujar