Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

31 de març de 2013

Les comarques d'interior atreuen percentualment més turistes que la Costa Daurada aquesta setmana

Les comarques d'interior atreuen percentualment més turistes que la Costa Daurada aquesta setmana

Una Setmana Santa en dates primerenques ha suposat una davallada del 10% en l’ocupació a la Costa Daurada, que s’hauria quedat entre els 60 i el 65%, lluny del gairebé 70% de l’any passat.

En canvi, les cases rurals i els allotjaments de les comarques d’interior de la demarcació de Tarragona han registrat millors xifres d’ocupació, amb pics de fins al 95%. A diferència d’altres anys, la major afluència de visitants s’ha concentrat durant el llarg cap de setmana, entre el passat dijous i fins a aquest dilluns. Tant els hotels de la costa com les cases rurals han registrat pitjors xifres que les de 2012. La demarcació segueix atreient per aquestes dates turisme de proximitat.

La llunyania de la Setmana Santa amb la temporada estiuenca no ha acabat d’afavorir el turisme de la Costa Daurada. Aquest any, un 10% menys dels hotels de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda no han obert. Ho han fet 53 dels 85 establiments de la zona. La davallada de clients pot ser proporcional i quedar-se entre el 60 i 65%, lluny del gairebé 70% d’ocupació amb què es va tancar la passada Setmana Santa.

En canvi, a les comarques de l’interior, les xifres d’ocupació són altes i en alguns municipis i comarques, com el Priorat o la Terra Alta, s’han assolit xifres de més del 90% de places ocupades. La crisi econòmica, que està sent un mal de cap per a les cases rurals en zones com les Terres de l’Ebre, ha ajudat en aquestes dates perquè els visitants del país hagin escollit destinacions locals. La majoria dels turistes que han visitat aquesta Setmana Santa la demarcació són procedents de Catalunya, l’Aragó o el País Valencià.

Tant als allotjaments rurals com als establiments de la costa, es manté la tendència de les reserves d’última hora. Com ha apuntat Lola Gómez, portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), “la gent remena i compara molt fins que no es decideixen”. El sector turístic ebrenc rep aquestes bones xifres de Setmana Santa com una glopada d’esperança després de molts mesos i altres períodes festius en què els resultats no havien estat els esperats. “Des de Fi d’Any que la gent no havia tingut res llogat, a veure si continua la inèrcia i podem llogar les cases algun cap de setmana abans que arribi la temporada forta, com abans passava”, ha dit Gómez.

Tot i els bons resultats, i amb excepcions com la zona de Cornudella de Montsant i Siurana, al Priorat, on han assolit una ocupació rècord del 95%, les xifres segueixen sent més baixes que en altres anys. El visitant que rep la demarcació per aquestes dates també ha escurçat la seva estada i, a diferència d’èpoques passades on es comptava amb bones xifres d’ocupació durant els deu dies de la Setmana Santa, els turistes s’han concentrada en els dies més festius, de dijous Sant a dilluns de Pasqua.

Font: Tarragona 21.

Pujar