Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 d'abril de 2013

Ballesteros diu "no" a les vegueries i als consells comarcals

Ballesteros diu

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat avui fermament partidari de suprimir els consells comarcals i ha rebutjat la idea del Govern de la Generalitat de crear les vegueries.

Justament, el debat de la futura creació de vegueries torna a aparèixer, com el Guadiana, de manera intermitent, i forma part del ‘protocol d’intencions’ del pacte d’estabilitat CiU-ERC. El retorn de la idea de vegueries, de concretar-se legalment, podria suposar que Tarragona veiés reduïda las seva àrea d’influència provincial i fins i tot haver de compartir la capital de vegueria amb Reus, com es va plantejar sense embuts durant l’anterior govern del tripartit català. En concret, es volia recuperar la Vegueria del Camp de Tarragona, és a dir, un territori de sis comarques (la província en té 10) i plantejar la cocapitalitat.

Ballesteros ha expressat aquestes idees en un debat celebrat aquest matí a Barcelona amb els altres alcaldes de les capitals catalanes i que ha tingut com a marc la Salle Campus.

L’alcalde, que segueix decidit a encapçalar l’oposició als atacs polítics i administratius a la ciutat, ha reclamat també redefinir la tasques de les diputacions per evitar la duplicitat entre administracions. Justament el rebuig de la duplicitat és un dels principals arguments que fa servir Ballesteros per refusar les estructures territorials com els consells comarcals i les vegueries.

Ballesteros ho ha dit ben clar en una taula rodona amb els alcaldes de Barcelona, Xavier Trias; de Lleida, Àngel Ros i de Girona, Carles Puigdemont. L’acte ha estat organitzat per la Universitat Ramon Llull i s’ha centrat en els reptes de futur d’aquestes ciutats.

Sobre la retallada de sous de càrrecs públics, Ballesteros ha tornar a recordar que el sou dels alcaldes “és la xocolata del lloro”, tot i que està d’acord que, si cal, es rebaixin, com preveu la llei de Règim local del Govern català. Ballesteros ha rebutjat que es faci culpable els ajuntaments del dèficit existent. L’alcalde de Tarragona ha assegurat que només són responsables d’un 2% del deute global generat.

Al seu torn, l‘alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que la proposta de retallada de sous “no té cap mena de sentit”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, per la seva part, ha defensat la supressió dels ministeris que tenen les competències traspassades a les comunitats autònomes. El de Girona, Carles Puigdemont, ha assenyalat que cal que hi hagi uns sous transparents i, especialment, que es puguin explicar a l’opinió pública.

Font: Tarragona 21.

Pujar