Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 d'abril de 2013

El carregament d'animals vius es converteix en una nova font d'ingressos del Port

El carregament d'animals vius es converteix en una nova font d'ingressos del Port

Fins a sis vaixells amb animals vius sortiran cada mes des del Port de Tarragona, que consolida aquest tràfic amb la voluntat de convertir-lo en regular. Les instal•lacions tarragonines, que ara competeixen amb Cartagena en aquest àmbit, preveuen un creixement important amb l’obertura de nous mercats.

En qüestió de mesos es podria començar a operar amb Egipte i, molt probablement, Algèria i Tunísia, que s’afegiran al Líban i Líbia, països que importen vedells i bens catalans des de Tarragona. El Port va començar a exportar caps de bestiar el passat mes de juliol i durant el 2012 va dur a terme 9 embarcaments, transportant més de 18 mil animals vius. De cara a aquest 2013 la xifra podria augmentar d’una manera espectacular tenint en compte que es preveu arribar als sis carregaments mensuals.

El Port de Tarragona i l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya) han organitzat una jornada sobre exportació d’animals vius a les instal•lacions del Port, que ha comptat amb la presència de més d’un centenar de productors de bestiar i ramaders catalans, i també de la resta de l’Estat. La cloenda ha anat a càrrec del conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.

El president del Port, Josep Andreu, ha incidit en l’”estratègia de diversificació de tràfics del Port” i com el nou tràfic d’exportació de bestiar, iniciat l’estiu passat, encaixa en aquest objectiu de créixer i diversificar i, a la vegada, “atorga al Port de Tarragona una distinció d’alta qualitat ja que no tots els ports estan adequats per treballar en aquest tipus de mercaderia”.

Josep Andreu també ha volgut destacar que aquest 2013 pot ser l’any de consolidació del tràfic d’animals vius al Port de Tarragona, i ha fet una menció especial als operadors que treballen per obrir nous mercats per a l’exportació de bestiar a través del Port.
Al seu torn, Josep Maria Pelegrí ha valorat molt positivament el fet de poder exportar animals vius des del Port de Tarragona. “Aquest assoliment ens ha permès exportar directament des de Catalunya sense la necessitat de traslladar el bestiar al Port de Cartagena i ha suposat un estalvi econòmic gràcies a la reducció de costos, transport i temps”.

Font: Tarragona 21.

Pujar