Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 d'abril de 2013

Ensenyament i BASF signen el primer conveni d'FP dual que inclou pràctiques a l'estranger

Ensenyament i BASF signen el primer conveni d'FP dual que inclou pràctiques a l'estranger

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha signat aquest dimarts un conveni de col•laboració amb l’empresa alemanya del sector químic BASF per impartir un cicle formatiu de Química Industrial en la modalitat dual a l’institut Comte de Rius de Tarragona.

L’acord, que permet als alumnes combinar la formació teòrica al centre amb formació i treball a l’empresa, també contempla que els estudiants de tercer any tinguin l’oportunitat de signar un contracte de pràctiques temporal a la seu de BASF a Alemanya. És la primera vegada que se signa un conveni transnacional de FP dual amb l’objectiu de millorar les oportunitats de treball del futurs professionals.

Uns 20 estudiants d’aquest grau d’FP especialitzat en química es formaran de forma pràctica en el centre de producció de l’empresa BASF a Tarragona i també en la seu central de la companyia a Ludwigshafen, Alemanya. El contracte de pràctiques tindrà una durada de 6 mesos i es realitzarà durant l’últim any del cicle.

L’empresa es farà càrrec també de la formació dels estudiats en llengua alemanya i col•laborarà amb les despeses d’habitatge i assegurança de l’alumnat. A més, els estudiants obtindran una beca econòmica durant els mesos de pràctiques a l’empresa.
Aquest cicle d’FP dual i transnacional començarà al mes de setembre d’aquest any per als alumnes que es matriculen fins al proper 30 de maig.

Erwin Rahune, responsable d’activitats de BASF a Espanya, ha afirmat que “l’objectiu d’aquest projecte es contribuir a la capacitació professional dels alumnes i facilitar la seva inserció en el mercat aboral, també internacional”.

Font: Tarragona 21.

Pujar