Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

10 d'abril de 2013

Vila preveu una millora de les rodalies a Girona, Lleida i Tarragona

Vila preveu una millora de les rodalies a Girona, Lleida i Tarragona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat aquest dimecres que espera que els accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona estiguin enllestits de manera "imminent", i que serà en el transcurs d'aquest any, així com una millora de les rodalies a les comarques de Girona, Tarragona i Lleida. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller també s'ha referit a la Nacional II, de la qual també ha dit que espera que "passin coses" i es tradueixin en un acord en breu per acabar el desdoblament de la carretera en aquesta legislatura, a més de de recordar que s'eliminarà la presència de camions de gran tonatge en el tram Maçanet-La Jonquera.

Vila ha comentat que és "imminent" resoldre els accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona i que es millorin les rodalies entre Blanes, Girona i Figueres; entre Tarragona i Reus i entre Lleida, Cervera i Balaguer. Pel que fa la Nacional II, ha assegurat que l'acord amb Foment també és "imminent" en dues direccions. En primer lloc, a curt termini, amb l'eliminació de la presència dels camions de gran tonatge entre Maçanet de la Selva i La Jonquera. "És una decisió important, ens costa diners però s'ha de fer per seguretat i evitar la sinistralitat tan gran que tenim", ha apuntat. D'altra banda, el conseller també espera tenir el compromís de la ministra Pastor per acabar el desdoblament de la Nacional II durant aquesta legislatura.

Vila, però, ha pràcticament descartat que si es flexibilitza l'objectiu de dèficit comporti una major inversió en infraestructures. "És difícil perquè som un país excessivament endeutat", ha comentat Vila, que creu que si es confirma la prioritat seguirà sent "engolir els deutes que devem" i que les poques obres en curs no s'aturin.

Pel que fa l'adjudicació d'ATLL a Acciona, Vila ha defensat que el procés d'adjudicació es va fer amb "totes les garanties d'un estat de dret" i que la decisió de l'anterior Govern d'externalitzar el servei "s'ha fet amb moltes dificultats"."La mesa de contractació va fer correctament la seva feina i l'hem defensat amb els arguments i vies jurídiques al nostre abast", ha comentat, i que el recurs presentat "permetrà entrar al fons de la qüestió", és a dir, entrar al detall sobre com es van atorgar algunes puntuacions en concret.

Font: ACN.
 

Pujar