Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 d'abril de 2013

Uns 1.200 tarragonins de més de 55 anys perdran el subsidi d'atur

Uns 1.200 tarragonins de més de 55 anys perdran el subsidi d'atur

Les mesures del Govern de l'estat per fomentar «la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l'envelliment actiu» suposaran que uns 1.200 aturats tarragonins majors de 55 anys deixin de percebre la prestació de l'atur. Segons va admetre el Govern de l'estat, amb l'aprovació del Reial Decret llei 5/2013 de 15 de març, un 20% dels aturats de més de 55 anys que cobren aquest subsidi deixaran de fer-ho. Si extrapolem aquest percentatge a la província de Tarragona —amb 6.000 aturats de més de 55 anys—, trobem que més d'un miler de tarragonins podrien deixar de rebre aquest ajut.

La senadora socialista per la demarcació, Maria Jesús Sequera, ha comparat la mesura amb les dutes a terme per l'exprimera ministra anglesa, desapareguda recentment, al•legant que «aquest és l'estil del PP: amnistia fiscal per als grans defraudadors i retallades socials i econòmiques per als més dèbils, al més pur estil Thatcher».
La senadora ha recordat que, segons dades oficials, cada mes s'incorporen a aquesta ajuda uns 7.000 aturats majors de 55 anys. Set de cada deu aturats d'aquesta franja d'edat fa més d'un any que busquen feina.

Un matrimoni amb un fill ha de poder viure amb 968€ al mes

Els aturats de més de 55 anys no tindran subsidi d'atur si els ingressos familiars superen el 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per membre de la unitat familiar. Aquest càlcul s'efectua sumant tots els ingressos dels integrants de la unitat familiar i dividint-ho pel nombre de membres, si la xifra resultant és superior a 484 euros, l'aturat major de 55 anys no tindrà dret a subsidi.

Això significa que si la família són dos membres, no percebrà subsidi si ingressen 968 euros al mes o més; en el cas d'un matrimoni amb dos fills, el límit se situaria en 1.936 euros mensuals. Fins ara, per accedir al subsidi només es valoraven els ingressos de l'aturat. Als majors de 55 anys que ja estan cobrant el subsidi no els afectarà aquest canvi.

No és la primera vegada que el Govern de Mariano Rajoy endureix les condicions d'aquestes prestacions socials. En el decret llei aprovat l'estiu passat va elevar de 52 a 55 anys l'edat per tenir dret al subsidi i va limitar la seva durada fins a la primera data possible de jubilació (anticipada) quan abans es podia cobrar fins a l'edat legal de jubilació ordinària. A més, es va reduir a la mínima la base de cotització durant aquest període.

Font: Tarragona Diari.
 

Pujar