Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 d'abril de 2013

Les comarques tarragonines concentren tot l'increment de l'atur català aquest 2013

Les comarques tarragonines concentren tot l'increment de l'atur català aquest 2013

Segons dades extretes de la darrera Enquesta de Població Activa (EPA), a Catalunya el nombre d’aturats ha crescut, en el darrer trimestre, en 17.200 persones. D’aquestes, 16.900, la immensa majoria, són de Tarragona —deixant el total de desocupats a la província en 121.700—. Això significa que el 98,25% dels nous desocupats del país són de les comarques tarragonines. Per demarcacions, la única província catalana que veu com el nombre de desocupats es redueix és Lleida (-2.700 persones). En canvi, puja a Barcelona (+500) i a Girona (+2.400).

Si això es confirma, estaríem davant d’un fet històric en el que amb nombres absoluts a la mà, una província de menor població que Barcelona, fa variar les xifres de tot el país. Un mal que se suma a la disminució de persones ocupades a Tarragona i que, per tant, suposa destrucció de llocs de treball més que creixement de la població activa. En aquest sentit, les nostres comarques han perdut 5.800 llocs de treball en els darrers tres mesos.
Per sexes, trobem que uns 67.000 tarragonins i unes 54.700 tarragonines estan en desocupats. La desocupació masculina és la que més ha crecut, segons les dades presentades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), amb uns 10.700 nous aturats més que a finals de 2012. En front d’aquesta xifra trobem que el nombre de dones sense feina se situa en les 6.200.

Diferències amb les dades d'atur de l'INEM

L’Enquesta de Població Activa comptabilitza amb paràmetres diferents els índexs d’atur als que utilitza l’INEM mensualment. Precisament l’INEM situava l’atur a les comarques de Tarragona en 76.083 persones a finals de l’any passat (gairebé 45.600 persones menys). Els organismes europeus, però, donen més validessa a l’EPA a l’hora d’avaluar la situació del mercat laboral espanyol.

Davant d'aquestes sorprenents dades relatives a les comarques tarragonines, TarragonaDiari s'ha posat en contacte amb la subdelegació del Govern a Tarragona per tal confirmar-les i descartar que suguin resultats erronis. Seguirà ampliació.

Font: Tarragona Diari.
 

Pujar