Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

6 de maig de 2013

L'atur cau de 1.653 persones a l'abril a Tarragona i tanca el mes amb 74.430 desocupats

L'atur cau de 1.653 persones a l'abril a Tarragona i tanca el mes amb 74.430 desocupats

En el conjunt de Catalunya, després d'haver arribat a un nou màxim històric de desocupació a Catalunya el febrer passat, aquest l'abril, el SOC ha vist com per segon mes consecutiu la desocupació disminuïa i en aquest cas ho feia en 7.055 aturats, l'1,06% menys que al març. En relació amb l'any passat, però, el nombre de desocupats ha crescut en 21.274 persones, un 3,35% més que el mateix mes de l'any passat.

Tots els sectors d'activitat han col•laborat en reduir les llistes de l'atur. Les xifres de l'abril també han ajudat a què el conjunt de l'estat espanyol hagi abandonat el llindar dels 5 milions d'aturats gràcies a la caiguda de la desocupació en 46.050 persones fins arribar als 4.989.193 persones.

En relació amb el comportament dels mesos d'abril dels últims anys, la reducció intermensual d'aquest abril, amb l'1,06% menys suposa una intensitat major que l'abril de l'any passat, quan la disminució va ser del -0,4%. Tot i això, aquest decreixement del -1,06% està per sota de la caiguda de l',59% que es va registrar l'abril del 2011, quan la Setmana Santa va caure a mitjans d'abril.

Aquest abril és el segon mes consecutiu que les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya veuen reduir el nombre d'aturats, després d'un mes de febrer que va registrar un nou màxim històric: 665.176 persones.

Per sectors d'activitat, tots ells, l'agricultura, la indústria, la construcció i els serveis han ajudat a reduir les llistes de l'atur. El sector primari amb una disminució de 385 persones, la indústria amb -1.076, la construcció amb -1.677 i els serveis, que han estat els més actius, amb -4.034 persones. En total, 7.055 aturats que han deixat les oficines del SOC.

La construcció pren de nou protagonisme en la reducció de les llistes de l'atur perquè les persones inscrites en aquest sector o bé troben feina, probablement en un altre sector d'activitat, o bé perquè abandonen el SOC després d'acumular molts mesos a l'atur i d'haver perdut tots els drets de prestacions. Així, a Catalunya, la construcció, després del sector serveis, ha estat el més actiu en reducció de persones a les llistes de desocupats.

La immigració redueix més l'atur

Mentre que l'atur dels natius ha augmentat en relació amb l'abril de l'any passat, un 3,35% més, no passa el mateix quan les estadístiques del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social fan referència al comportament de l'atur dels immigrants a Catalunya. Així, aquest col•lectiu d'estrangers, dominat pels procedents de països de fora de la UE, (uns quatre de cada cinc) ha vist com la disminució de l'atur ha estat de l'1,99% en relació amb el març, gairebé un punt percentual per sobre de la reducció registrada entre els natius (-1,06%). En relació amb l'any passat, mentre que aquest abril l'atur ha augmentat del 3,35% entre els natius, en el cas dels immigrants la desocupació s'ha reduït significativament amb un -4,17%.

Font: ACN.
 

Pujar