Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

11 de maig de 2013

L'àrea cenobítica de la Cartoixa d'Escaladei obre portes al públic després de ser reconstruïda

L'àrea cenobítica de la Cartoixa d'Escaladei obre portes al públic després de ser reconstruïda

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dissabte la Cartoixa d'Escaladei, a la Morera de Montsant on s'ha reconstruït el claustre menor, la peça central de l'àrea cenobítica, que per fi es podrà obrir ara al públic. La zona cenobítica no havia estat mai visitable. Es tracta d'una de les restes més significatives del monument per conèixer com era la vida monacal a la Cartoixa, la primera que es va construir a la península ibèrica. Des de l'any 2010, es treballa per reedificar el claustre menor, on els monjos hi vivien. L'obra ha imitat l'estructura original del segle XVI i s'hi ha incorporat les peces recuperades duran la intervenció arqueològica.

La Cartoixa d'Escaladei va partir a partir del segle XIX importants saquejos i espolis que la van convertir en una espècie de pedrera en ruïnes. Només es van poder conservar al nucli d'Escaladei les restes que estaven soterrades o les que no es van poder endur els saquejadors o van considerar de poc valor. El monestir es va fundar al segle XII.

L'any 2010 es va començar una excavació a la zona cenobítica de la Cartoixa i gràcies als elements descoberts s'ha pogut reconstruir el claustre menor i bona part del paviment de les galeries, la situació de la font i altres elements de decoració originals. El claustre respon de manera exacta a l'estructura original del segle XVI i incorpora les peces que s'han recuperat durant la intervenció arqueològica. Com ha explicat l'alcaldessa de la Morera de Montsant, s'ha fet una inversió en la Cartoixa d'1,4 milions d'euros.

Font: ACN.
 

Pujar