Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

15 de maig de 2013

Mas visita Applus IDIADA, un centre de referència en l'enginyeria de l'automòbil amb base al Baix Penedès

Mas visita Applus IDIADA, un centre de referència en l'enginyeria de l'automòbil amb base al Baix Penedès

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dimarts les instal•lacions de l'empresa Applus IDIADA a Santa Oliva (Baix Penedès), un 'partner' d'enginyeria al servei de la indústria de l'automòbil de referència a nivell mundial. L'empresa té la seva seu central a Catalunya, on dóna feina a 900 de les 1.500 persones -la majoria enginyers- que té en plantilla arreu del món, i ofereix suport als fabricants de vehicles per desenvolupar els seus nous productes. En aquest sentit, Mas ha pogut conduir un prototip de camió 100% elèctric que l'empresa ha desenvolupat dins dels diversos projectes d'innovació que impulsa. La firma va facturar l'any passat 116 MEUR i enguany preveu créixer un 14%.

El director general d'Applus IDIADA, Carles Grasas, ha destacat que la firma es dedica a desenvolupar solucions d'enginyeria per als fabricants de tota mena vehicles: automòbils, camions, autocars o motocicletes. Contràriament al què es podria creure, no només treballen amb empreses o vehicles de gamma alta, sinó que ho fan amb tot el ventall de vehicles que ofereix el mercat. Els grans fabricants de components també són un bon gruix dels clients de la firma.

La companyia compta amb un equip internacional de 1.500 enginyers i tècnics, en unes instal•lacions de primer nivell. Applus IDIADA porta a terme projectes de desenvolupament de vehicle complert, oferint un ampli ventall de serveis de disseny, enginyeria i assaigs. La firma disposa també d'una capacitat d'homologació oficial reconeguda internacionalment.

A més, a les instal•lacions del Baix Penedès, d'unes 370 hectàrees, disposa d'un servei d'atenció al client combinat amb 12 pistes de proves de primer nivell i tallers confidencials totalment equipats. La seguretat i la confidencialitat són la principal prioritat de l'empresa. El clima mediterrani permet realitzar assaigs a pista durant tot l'any, els set dies de la setmana i 24 hores al dia.

Els assajos en pista representen un 25% del negoci, l'homologació significa un 10% i, la resta, correspon al desenvolupament de vehicles. La firma està present en una vintena de països, entre els quals destaquen, a banda de l'Estat espanyol, la Xina, el Brasil, la República Txeca, l'Índia o Alemanya, entre d'altres. L'empresa va facturar l'any 2010 uns 74,5 MEUR; l'any 2011, 93,1 MEUR; l'any 2012, 116 MEUR, i aquest any, preveu tancar l'exercici amb una facturació de 132 MEUR, amb un creixement inferior al dels darrers anys.

Font: ACN.

Pujar