Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

16 de maig de 2013

El Port de Tarragoa i l'AEQT presenten el projecte del clúster químic tarragoní a Anvers

El Port de Tarragoa i l'AEQT presenten el projecte del clúster químic tarragoní a Anvers

Els presidents del Port de Tarragona i de l’AEQT s’han reunit amb el director comercial del clúster químic d’Anvers, el segon més important d’Europa, amb l’objectiu de presentar el projecte del clúster químic de Tarragona i per conèixer de primera mà l’organització i el funcionament del clúster belga.

Per bé que les magnituds d’Amberes són molt diferents de Tarragona, les similituds del territori i l’àmbit d’influència poden ser d’utilitat en l’actual procés de treball cap a la creació del clúster químic tarragoní. En les properes setmanes hi ha previstes reunions per engegar aquest procés, que ha de portar a la constitució del que pot esdevenir el primer clúster químic de l’àrea de la mediterrània i del Sud d’Europa.

Josep Andreu i Joan Pedrerol han viatjat a Anvers acompanyats pels respectius directors generals, Francesc Sánchez i Teresa Pallarès. Ambdues corporacions, el Port de Tarragona i l’AEQT, són membres de FERRMED, entitat que ha contribuït a fer visible la necessitat de l’enllaç amb l’ample de via europeu i treballa per impulsar el Corredor del Mediterrani.

Pacte de Desenvolupament del clúster químic

El Port de Tarragona i l’AEQT són membres del Pacte de Desenvolupament del clúster químic signat el passat 10 de novembre del 2011 en l’acte de cloenda de l’Any Internacional de la Química.

L’objectiu d’aquest Pacte de Desenvolupament és impulsar el clúster químic de Tarragona amb la participació dels agents relacionats amb l’activitat econòmica i productiva. A més del Port de Tarragona, l’AEQT i l’AEST (Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona) que són els principals agents econòmics impulsors en el territori, també hi participen la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), el Centre de Tecnologia Química (CTQC), i compta amb el suport dels sindicats.

Tarragona compta amb una realitat industrial, logística, científica i acadèmica de primer nivell internacional en química, i amb un impacte socioeconòmic de gran magnitud. En aquest sentit, el Pacte de Desenvolupament pretén establir un marc de convivència entre la indústria i les institucions, amb la finalitat de consolidar les instal·lacions productives existents, atreure noves inversions, així com aconseguir la sostenibilitat i l’equilibri entre els diferents motors econòmics de la província de Tarragona.

Font: Infocamp.

Pujar