Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

24 de maig de 2013

L'Estat constata que la indústria tarragonina té un potencial superior al de la mitjana espanyola

L'Estat constata que la indústria tarragonina té un potencial superior al de la mitjana espanyola

El secretari general d'Indústria del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Luis Valero, ha afirmat aquest divendres que la indústria tarragonina té un potencial superior al de la mitjana espanyola. El pes del polígon petroquímic -el tercer d'Europa-, el desenvolupament d'empreses tecnològiques i la diversificació industrial constaten, segons Valero, que la indústria tarragonina gaudeix d'una bona salut, malgrat la crisi econòmica. El secretari general d'Indústria ha destacat que l'executiu vol potenciar el sector i una nova normativa per garantir un millor funcionament de les empreses. Luis Valero ha participat aquest divendres a la Cambra de Comerç al cicle de jornades 'Bon dia Tarragona'.

El govern espanyol reconeix que, en els primers mesos de l'actual legislatura, s'ha hagut de dedicar a "tapar els forats" deixats per l'anterior executiu. Tot i el context de contenció pressupostària, Valero ha defensat que pretenen impulsar noves normatives per tal de garantir que les empreses "funcionin millor" i l'administració "interfereixi menys".

En aquest sentit, ha esmentat l'aprovació de la Llei d'emprenedors que s'aprova aquest divendres en el consell de ministres. També ha destacat l'aprovació d'un projecte per agilitzar la creació d'empreses per via telemàtica, reduint la burocràcia. Es crearà un portal que inclourà, en una única pàgina, tots els documents necessaris per a constituir una empresa.

Valero defensa la suspensió de primes als nous projectes d'energies renovables

D'altra banda, Valero ha defensat el decret aprovat l'any 2012 per a la suspensió de primes als nous projectes eòlics. "Ens hem permès un sistema molt car i, a més, s'ha posat massa capacitat de renovables que ens costa molts diners i ara n'estem pagant les factures", ha lamentat. La suspensió d'ajudes ha deixat en l'aire projectes com el parc eòlic marí Zèfir, de caire experimental, previst davant la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Font: ACN.

Pujar