Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

3 de juny de 2013

Tarragona potenciarà els castells amb una setmana temàtica

Tarragona potenciarà els castells amb una setmana temàtica

El Patronat de Turisme i les quatre colles castelleres de la ciutat organitzen una setmana de castells a finals de juny. «Tarragona, ciutat de castells» inclourà exposicions, visites guiades, tallers, conferències i una nova diada castellera. La idea és potenciar la marca «Tarragona, història viva» i portar-la a l’àmbit dels castells. D’aquesta manera, es vol mostrar als visitants què són els castells i quin és el seu origen.

 «Volem que es visualitzi que són i d’on venen els castells», explica Patrícia Antón, consellera de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Tarragona. «I qui millor per explicar-ho que les colles?».

 Del 24 al 30 de juny, els locals de les colles castelleres de la Part Alta —Xiquets de Tarragona i Colla Jove— obriran les seves portes perquè s’hi realitzin visites guiades en diversos idiomes als assajos amb sopars i vermuts castellers. També s’inauguraran dues exposicions amb imatges i audiovisuals castellers, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) pronunciarà la conferència «Els castells i el turisme».

El colofó arribarà el darrer cap de setmana amb les dues diades castelleres previstes: la de «Tarragona, ciutat de castells» —amb els Xiquets i la Jove— el dissabte 29 de juny a les set del vespre i la de Sant Pere al Serrallo —amb els blaus, els Xiquets i els Castellers de Vilafranca— el diumenge a les dotze del migdia.

Font: delcamp.cat

Pujar