Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de juny de 2013

El Port de Tarragona treballa per esdevenir un "smart port" i potenciar el projecte d'"smart city"

El Port de Tarragona treballa per esdevenir un

La 'Reus viu el vi 2013' tanca una cinquena edició superant les expectatives i les xifres dels anys anteriors. A les 8 del vespre d'aquest diumenge, la venda de pacs ja superava les 10.000 unitats, xifra amb què es va tancar l'any passat, i s'han igualat els prop de 30.000 tastos servits. Dissabte mereix una menció especial com el dia més exitós del cap de setmana i entre tots els celebrats en les diferents edicions, atès que ha experimentat un creixement de vora el 20%. Tal i com ha explicat per Reusdigital el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, les bones dades corroboren el bon estat de la fira i plantegen "el repte" de mantenir-la com "un referent del país".

En el Consell Anual de RETE-Associació per a la col·laboració entre ports i ciutats, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha posat de manifest la voluntat del Port de treballar en el model d''smart port', i l'ànim del consistori de col·laborar en el projecte d''smart city'. "Hi ha un futur comú que construïm sobre la base d'un bon diàleg entre Port i ciutat i la voluntat de cooperació", ha afirmat.

De la seva banda, el president de RETE, Emilio Brogueira, ha destacat l'exemple d'integració port-ciutat que representa el Port de Tarragona i ha posat de relleu la voluntat de treballar "noves idees i progressar amb bones pràctiques port-ciutat".

Javier Villamayor, tinent d'alcalde de treball, activació econòmica i noves tecnologies de l'Ajuntament de Tarragona, ha qualificat d'"excel·lents" les relacions institucionals entre el Port i la ciutat i ha definit el projecte d''smart city' com "una renovació i millora dels serveis públics locals i anar de la mà de la tecnologia per a aquests serveis".

El seminari sobre 'smart cities-smart ports' i les relacions port-ciutat també ha servit per debatre sobre els models d'integració port-ciutat i com aplicar a la pràctica els conceptes d''smart' o la sostenibilitat.

Font: ACN.

Pujar