Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 de juny de 2013

La cambra vigilarà que es compleixi la promesa d'una xarxa de rodalia

La cambra vigilarà que es compleixi la promesa d'una xarxa de rodalia

La Cambra de Comerç de Reus valora "molt satisfactòriament" l'anunci de la creació d'una "autèntica" xarxa de rodalies de Renfe a la demarcació de Tarragona, tal i com va informar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor. Des de la corporació reusenca asseguren que amb aquest projecte es satisfà una vella reivindicació de donar resposta a la segona zona metropolitana de Catalunya, després de Barcelona.

No obstant, des de la Cambra indiquen que actuaran de manera vigilant per assegurar el compliment dels compromisos, atenent que el calendari concret de la implantació del servei encara no s'ha concretat (serà de forma progressiva a partir de 2014). El president de la coporació reusenca, Isaac Sanromà, ha anunciat la intenció de crear una comissió de seguiment específica "per traslladar les nostres inquietuds a l'administració tutelant i assegurar que les freqüències programades puguin ser realment competitives en horaris i destinacions".

"L'AVE és molt important, i ha significat un canvi radical dels hàbits de transport per una part de la població amb les principals capitals del país. Però no hem d'oblidar que la realitat quotidiana de la major part dels ciutadans la constitueix la xarxa de rodalies. I en aquest sentit era inacceptable continuar amb l'actual situació, amb unes línies degradades i poc competitives", ha afirmat Sanromà.

Per últim, des de la Cambra reclamen una millora en la xarxa ferroviària que connecta les comarques d'interior, com el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Conca de Barberà, on hi existeixen "mancances evidents".

Font: ACN.

Pujar