Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 de juny de 2013

Uns 600 congressistes vindran a Reus per a la reunió anual del sector de les nuclears

Uns 600 congressistes vindran a Reus per a la reunió anual del sector de les nuclears

Reus es convertirà en el centre del sector nuclear espanyol, del 25 al 27 de setembre, amb la celebració de la 39ena trobada anual, que preveu l'arribada d'uns sis-cents congressistes i la presentació de més de 340 ponències. La trobada està organitzada per la Societat Nuclear Espanyola (SNE), una entitat sense ànim de lucre, i es reatlizarà a les instal·lacions de firaReus. Dos dels temes que es debatran en profunditat són la formació dels professionals que treballen a les centrals nuclears i la internacionalització de les indústries espanyoles que s'hi dediquen a abastir el sector. També hi haurà un curs d'apropament a les nuclears obert per a tot el públic, en aquest cas, el 17 de setembre.

El programa concret d'aquesta trobada, de caràcter tècnic, s'anirà coneixent els propers mesos. Aquest dijous, però, la presidenta del comitè organitzador, Montse Godall, i el responsable de comunicació de la SNE, Eugeni Vives, han fet un primer avanç del què pot significar aquesta reunió estatal, que es fa per segon cop a la ciutat després de la celebrada el 1995, conjuntament amb Tarragona. Els organtizadors calculen que l'impacte econòmic pot oscil·lar "entre 800.000 i 1 milió d'euros", ha indicat Godall, qui ha subratllat, però, que són estimacions.

La trobada tindrà un rècord de ponències presentades -a hores d'ara hi ha 341-, que poden girar al voltant de qualsevol tema relacionat amb l'energia nuclear. Pel que fa a les diverses sessions plenàries que es realitzaran (un debat sobre un tema concret), aquestes giraran al voltant de la formació dels professionals de les centrals, que han de fer front a la modernització de les maquinàries, i la internacionalització de les empreses espanyoles que viuen al voltant del sector.

La sortida a l'estranger és una oportunitat per aquestes empreses, ja que "a hores d'ara s'estan construint seixanta-una centrals nuclears i s'està en procés en una quarentena", segons ha indicat Eugeni Vives, qui ha destacat "l'alt prestigi del sector espanyol a fora". A banda, el congrés també tindrà una taula rodona que versarà sobre els requisits del Centre Nuclear de Seguretat (CNS), i un conjunt de cursos monogràfics al voltant de la investigació en el sector i les interconnexions elèctriques.

Curs d'introducció a la tecnologia digital, al Col·legi de Periodistes de Tarragona

Per tal d'apropar-se al món de la comunicació, l'entitat Jóvenes Nucleares ha organitzat un curs d'introducció a la ciència i la tecnologia nuclear, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Tarragona. El monògrafic de varies hores es durà a terme el dimarts, 17 de setembre, al matí, a les instal·lacions del col·legi a Tarragona. Serà gratuït per als col·legiats i de 5 euros per als no col·legiats, i està obert a tota la ciutadania.

Activitats paral·leles a la reunió anual

A banda de les temàtiques del congrés, un altre dels punts destacats pels organitzadors són les activitats paral·leles que es realitzaran per a tots els congressistes que vulguin visitar Reus i el territori. El propi Eugeni Vives ha reconegut que els membres del comitè organtizador han quedat "sorpresos" amb l'activitat comercial de la capital del Baix Camp i ha augurat una bona acollida en termes turístics i d'impacte econòmic.

Font: Reus Digital.

Pujar