Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 de juny de 2013

L'Ajuntament explicarà al Palau Firal què és l'"smart city"

L'Ajuntament explicarà al Palau Firal què és l'

L’Ajuntament explicarà a públics diversos (estudiants, empresaris, professionals, però també al públic en general interessat en noves tecnologies) què és això de l”smart city’, la ciutat intel·ligent amb la què Tarragona hi aposta i que genera una certa expectació -molt àmplia en entons polítics i empresarials- i bastanta dosi d’incomprensió entre el públic en general. La Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà el 4 de juliol el’ Ciberàgora 2013 Smart cities: les tecnologies que transformen la ciutat’.

Organitzat per la Conselleria de Treball i Activació Econòmica de l’Ajuntament, pretén assolir l’objectiu d’explicar el concepte d’smart city (ciutat intel·ligent) “en assolir importants estratègies en tant que la societat de la informació esdevingui un sinònim de ciutat intel·ligent i sostenible i no només en estructures i serveis físics”.

A l’acte hi assistiran l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Antoni Massanell, president de Bdigital i Caixa Banc; i Javier Villamayor, regidor i director general de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

Els temes a tractar són “la Internet de les coses”, “afrontant les noves fonts de dades i els seus beneficis per a la societat: BIG DATA”, “mCarer: El cuidador mòbil per afectats per problemes cognitius”, “el paper dels serveis i aplicacions mòbils en la transformació de les ciutats”, “estratègia de la Generalitat en relació al sector Mobile i els efectes de la Mobile World Capital al territori”.

Segons el regidor i director general de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Javier Villamayor, el Ciberàgora 2013 “vol plantejar quines són les estructures que es necessiten per donar solucions a través de les noves tecnologies a l’hora d’obtenir informació” i, alhora “esbrinar quin és l’ús que se li ha de donar per donar una funció útil a tots els ciutadans”. Villamayor afegeix que “és una activitat oberta a tot el públic i amb el treball en comú de l’administració pública, empresa privada i la universitat”.

La jornada s’adreça a estudiants, acadèmics, polítics, empresaris, advocats, professionals, personal d’Administració pública i d’entitats cíviques i socials, i a totes les persones interessades en noves tecnologies i societat de la informació.

Font: Tarragona 21.

Pujar