Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 de juny de 2013

El turisme rus desbanca el britànic per primer cop a Salou

El turisme rus desbanca el britànic per primer cop a Salou

El turisme rus ha superat per primer cop el britànic durant la primera quinzena de juny a Salou. Aquest mercat ha assolit el 25% total de visitants en la primera meitat de mes, davant d'un 21% de turistes britànics, segons l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada. Durant el 2012, no va ser fins la primera quinzena de juliol que el turisme rus va superar al britànic. Segons el consistori, és un fet de rellevància en un municipi on tradicionalment el mercat britànic s'ha situat al capdavant i que demostra que el lideratge i augment del turisme rus s'està consolidant. A més distància s'han situat els mercats francès -8%-, irlandès -4%- i holandès -4%-.

El regidor de turisme, Benet Presas, ha destacat que "és una dada molt significativa donat que per primer cop trobem aquesta primera posició del turisme rus durant el mes de juny" i ha afegit que "això augura bones perspectives pel que fa al mercat rus durant aquest any".

El consistori salouenc ha destacat que l'increment del turisme rus no ha implicat un descens d'altres mercats com el britànic, que es manté estable, però sí compensa el lleuger descens del mercat nacional. En aquest sentit, Presas ha manifestat que se seguirà treballant per mantenir i potenciar el mercat espanyol, anglès i francès.

D'altra banda, Salou manté una bona xifra d'ocupació global, obtenint un índex del 68% durant la primera quinzena de juny. En aquest període, l'ocupació hotelera s'ha mantingut en un 78%. Es constata un lleuger descens en la ocupació dels càmpings, que passen del 59% al 45%, davant d'un increment de l'ocupació en apartaments, que passa del 45 al 54%.

El passat mes de maig, hi va haver un lleuger augment en l'ocupació global, passant del 50% al 52%. L'increment més notable es va registrar als hotels amb un 61% d'ocupació, dos punts més que al 2012.

Font: ACN.

Pujar