Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

27 de juny de 2013

Aprovat inicialment el pla director de la terminal intermodal de BASF al polígon de la Gran Indústria

Aprovat inicialment el pla director de la terminal intermodal de BASF al polígon de la Gran Indústria

Diversos alcaldes de la comarca del Priorat han acordat aquest dimecres a Falset la redacció d'un manifest contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) projectada entre l'Aragó i la Secuita (Tarragonès), travessant cinc comarques del Camp i l'Ebre. Consideren que la nova línia elèctrica aèria de 400 kV suposaria un greu impacte sobre el paisatge de la zona, el qual ha esdevingut el principal motor turístic i econòmic, segons ha lamentat l'alcalde de Falset, Jordi Puxeu. Els batlles preveuen enllestir el document durant la setmana vinent i aprovar-lo en un Consell d'Alcaldes abans de l'agost. "Amb la carta sota el braç anirem a picar totes les portes per frenar aquesta instal·lació", ha subratllat Puxeu.

A la reunió s'hi han aplegat els alcaldes de la Vilella Baixa, Gratallops, els Guiamets, Bellmunt del Priorat, el Masroig, Pradell de la Teixeta i Falset. Aquests tres últims municipis encapçalen l'oposició al projecte, ja que serien els termes que se'n veurien més afectats. "Creim que afecta l'interès del Priorat, el seu desenvolupament i el paisatge, el principal motor que tenim ara mateix", ha insistit l'alcalde de Falset, Jordi Puxeu, en declaracions a l'ACN.

Els batlles han acordat la redacció d'una carta, que s'enllestirà en els pròxims dies. Volen manifestar així una posició de rebuig unànime contra el pas d'aquesta nova instal·lació projectada per Red Eléctrica Española (REE) que "trinxaria" el territori. Preveuen fer-la arribar al Govern per aconseguir el seu suport i "poder anar més lluny i evitar que la línia ens afecti". Puxeu ha aclarit que aquest pas és complementari a l'oposició a la línia que s'ha impulsat des de la societat civil, i que tots tenen com a objectiu la retirada del projecte.

En aquest sentit, al maig una quarantena d'entitats tarragonines es van unir en una plataforma contrària a aquesta instal·lació. La campanya 'No a la MAT' està impulsada per la plataforma Xarxa Sud i l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), que en total coordinen fins a 40 organitzacions, casals i assemblees del Camp i Ebre. Preveuen presentar mocions als ajuntaments i consells comarcals afectats. La línia afectaria sis comarques en els seus més de 100 quilòmetres de recorregut -Matarranya, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp i Tarragonès-.

El trajecte de la línia travessaria els municipis del Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, l'Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, Alcover, el Rourell, Vallmoll, la Secuita, els Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp. Entitats ecologistes ja han alertat que el projecte trepitjaria espais protegits, com la desembocadura del riu Siurana a l'Ebre o el Priorat, una comarca amb la carta del paisatge aprovada, que ara fa front comú per evitar l'impuls d'una nova autopista elèctrica.

Font: ACN.

Pujar