Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

3 de juliol de 2013

Europa aportarà 250.000 euros per remodelar la primera planta del Gaudí Centre

Europa aportarà 250.000 euros per remodelar la primera planta del Gaudí Centre

La Unió Europea finançarà la meitat del cost per reformar la primera planta del Gaudí Centre, després que la Generalitat hagi inclòs el projecte dins dels fons Feder que Catalunya rep entre el 2007 i el 2013. En total, Europa donarà 249.865 euros, un cop s'hagin executat les obres. La resta de diners aniran a càrrec de l'Ajuntament de Reus, que espera acabar els treballs durant 2014. L'objectiu del projecte és oferir una visita més atractiva i incrementar el nombre de visitants, segons explica el govern municipal.

Els diners que provenen dels fons Feder es destinaran a reformar l'espai expositiu de la primera planta. Des de l'Ajuntament no han volgut donar massa detalls sobre aquesta actuació i s'han limitat a dir que el nou discurs expositiu enllaçarà la figura de Gaudí amb el patrimoni modernista de Reus, especialment a través de la figura de Domènech i Montaner. A més, el projecte incorporarà "noves tecnologies d'informació i comunicació per fer la visita més atractiva i entenedora".

El govern municipal assegura que l'arribada de més visitants suposa "un nou impuls a la dinamització del sector comercial, de la restauració i de l'hoteleria". Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha afirmat que el "cofinançament europeu permetrà impulsar un projecte" perquè el Gaudí Centre segueixi sent la punta de llança de l'oferta turística i comercial de la ciutat.

Un 40% dels visitants a Reus passa pel Gaudí Centre

Segons dades de l'Agència de Promoció de Ciutat, al volant del 40% dels visitants de Reus passa pel Gaudí Centre. La despesa mitjana, en base a les autoenquestes realitzades a l'Oficina de Turisme, és de 150 euros. El 2012, l'equipament va tancar amb un rècord de visites, de 79.138 persones, malgrat patir un descens dels visitants nacionals. Aquest ha quedat compensat amb l'increment dels turistes russos, que ja són el col·lectiu de visitants estrangers majoritari.

Font: ACN.

Pujar