Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de juliol de 2013

Data-Enotur registra la taxa d'ocupació més alta de turisme rural a la DOQ Priorat (21%)

Data-Enotur registra la taxa d'ocupació més alta de turisme rural a la DOQ Priorat (21%)

El Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona va presentar, a finals de juny, al Consell Comarcal de la Terra Alta, els primers resultats generats per l'eina tecnològica de suport a la gestió enoturística Data-ENOTUR, desenvolupada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV. Es tracta de dades referents a la primera quinzena del mes de maig, i revelen que la DOQ Priorat va ser, en turisme rural, la que va tenir més ocupació, amb un 21%, i també més nits d'estada, amb una mitjana de 3,3. En clau hotelera, la DO Conca de Barberà (37%) va registrar la màxima ocupació i la DO Tarragona costa la mitjana de nits més alta (3,7).

Pel que fa als mercats d'origen, en el cas dels establiments rurals van predominar els turistes espanyols a totes les DO de les comarques de Tarragona amb l'excepció de la DO Montsant, on els turistes d'altres estats van representar el 61%. Passa el mateix en el sector hoteler, on la majoria de turistes eren de l'estat espanyol excepte a la DO Tarragona litoral, on els estrangers van representar el 66%.

Data-ENOTUR és una plataforma on-line de gestió estadística dels principals indicadors d'enoturisme orientada a cellers, allotjaments, museus i centres d'interpretació. Es tracta d'una eina tecnològica en la que, els agents que hi introdueixin les dades sobre el funcionament del seu negoci, podran demanar al sistema la informació que els interessi i també podran comparar-la amb la dels altres agents, tant de la seva Denominació d'Origen com de les altres DO de la demarcació de Tarragona.

Font: ACN.

Pujar