Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 d'agost de 2013

La demarcació de Tarragona lidera la devallada de professionals del sector agropecuari

La demarcació de Tarragona lidera la devallada de professionals del sector agropecuari

La demarcació de Tarragona ha vist reduïts en un 12,35% el nombre d'afiliats a la seguretat social agrària, gairebé el doble que la mitjana catalana, que se situa en un 6,44%. Així ho alerta Unió de Pagesos, qui demana un canvi de prioritats al Govern i al Parlament, per tal d'afrontar la situació. Segons les dades de la Seguretat Social en la classificació del CNAE (Codi Nacional d’Activitats Econòmiques) Catalunya ha perdut 3.693 treballadors del sector pecuari durant el primer semestre de l'any, respecte al mateix període de l'any anterior. D'aquests, 1.838 pertanyen a la demarcació tarragonina.

Pel que fa a la resta de demarcacions, la reducció és a Barcelona del 8,59% (1.220,42 afiliats menys); a Girona del 4,52% (371,81 afiliats menys), i a Lleida de l’1,32% (263,04 afiliats menys).

Unió de Pagesos, arran d’aquestes dades que considera preocupants, exigeix al Govern i als grups parlamentaris catalans un canvi de prioritats en matèria de política agrària, que permetin afrontar la important davallada de mà d’obra que s’està produint en el sector agropecuari català.

El sindicat considera que tenint en compte la situació de crisi per la qual travessa el país, les polítiques en matèria d’agricultura i ramaderia no s’estan adreçant a la consolidació i creació de llocs de treball. En aquest sentit, recorda que a l’abril passat es van denegar els plans de modernització corresponents al 2012 a més de 400 explotacions agràries. Al mateix temps, el sindicat denuncia la insuficient dotació per al mateix concepte corresponent al 2013.

Font: Reus Digital.

Pujar