Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 d'agost de 2013

El viver d'empreses de l'Hospitalet i Vandellòs programa 38 cursos formatius

El viver d'empreses de l'Hospitalet i Vandellòs programa 38 cursos formatius

El viver d'empreses de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, mitjançant l'empresa municipal Idetsa, obrirà el 2 de setembre el període d'inscripció de la nova oferta formativa. Aquesta es compon de setze accions formatives per aquest quart trimestre de 2013 i vint-dues més, pel primer semestre de 2014, dins dels sectors de més potencial de creixement al municipi. Entre les propostes, en destaquen els programes dirigits al comerç i a la restauració, pensats per donar resposta a les necessitats específiques de dos dels sectors amb més sortida laboral. Inclouen formació teòrica, un mòdul de pràctiques professionals i un reciclatge en dues competències transversals, com són la informàtica i l’anglès.

Els cursos, de llarga durada, són teòrics i pràctics i pretenen millorar la formació i l’ocupabilitat dels alumnes en els àmbits de l’administració, el comerç, la informàtica, l’educació, la sanitat, el medi natural i el medi ambient, els idiomes, el turisme i les habilitats directives.

Entre aquests cursos, destaquen els d’atenció al client, aparadorisme, conductor de carretons elevadors i informador turístic de producte local, tots ells englobats dins del sector del comerç i turisme. Per altra banda, Idetsa també ha volgut posar una atenció especial en l’àmbit del medi natural i el medi ambient  oferint el curs de peó forestal.

Per altra banda, dins del projecte 'Competitivitat i diversificació econòmica al territori de la MIDIT', s'hi troba el curs de posicionament web i xarxes socials en el sector turístic i el de transformació de producte local i els seus derivats, ambdós, finançats pel programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals (2012-2013) i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Càpsules formatives

Dins d’aquesta oferta formativa també hi ha les càpsules, que són cursos més curts i específics que busquen despertar l’interès per un nou sector d’activitat i ampliar els coneixements dels participants en qüestions com les energies renovables en el sector de la biomassa i l’aprofitament de la massa forestal, o les noves eines de finançament i inversió, entre d’altres.

L’elaboració d’aquestes activitats de formació és el resultat de la participació de totes les àrees de servei d’Idetsa i, específicament, de la Borsa de Treball, els requeriments formatius de l’Ajuntament, les aportacions de l’Associació d’Empresaris Municipal de l’Hospitalet de l’Infant i la mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT).

Font: Reus Digital.

Pujar