Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

31 d'agost de 2013

CCOO proposa augmentar les cotitzacions fins que l'atur es redueixi al 15%

CCOO proposa augmentar les cotitzacions fins que l'atur es redueixi al 15%

Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat Comissions Obreres a Catalunya, ha proposat aquest dissabte augmentar les cotitzacions de manera temporal fins que l'atur es redueixi al 15%. En entrevista a Catalunya Ràdio Gallego ha assegurat que el sindicat que lidera està disposat a parlar amb el govern espanyol del capítol d'ingressos per als pressupostos públics a través de propostes com aquesta, però en canvi s'ha tancat en banda a parlar del de despeses si això vol dir, per exemple, disminuir el poder adquisitiu dels pensionistes o crear incertesa sobre el futur de les pensions.

Gallego no ha tancat la porta a un acord que suposi augmentar "de manera temporal" les cotitzacions. El marge seria "fins que l'atur arribi al 15%". En canvi, el líder sindical ha advertit que el consens "serà impossible" si el que pretén el govern espanyol és "tocar despesa i que els pensionistes actuals vagin perdent poder adquisitiu", o bé que els pensionistes futurs "tinguin una espectativa de pensió incerta".

De la mateixa manera, Gallego ha advertit que en aquests moments les contribucions dels treballadors paguen pensions com ara les no contributives, i ha advertit que caldrien canvis en aquest aspecte. Per al secretari general de CCOO a Catalunya aquest tipus de pensions s'haurien de pagar amb una partida dels pressupostos generals de l'Estat.

Font: ACN.

Pujar