Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 de maig de 2012

Cunit demana ajuda a la Generalitat davant la "greu situació econòmica" del consistori

Cunit demana ajuda a la Generalitat davant la

El govern de Cunit format per CiU, ICV i ERC ha admès que es troba en una situació crítica després que l'Estat no acceptés el pla d'ajust presentat i amb el qual s'havia d'obtenir el crèdit per a pagar els proveïdors. L'equip de govern ha demanat ajuda "tant a l’Estat com a la Generalitat per a la resolució del greu problema econòmic de l'ajuntament".

Cunit és un dels cinc municipis catalans que es troben en aquesta situació (al Camp també hi ha Creixell), tot i que és el més gran de tots cinc. Ara serà l'Estat qui es farà càrrec dels 16 milions d'euros pendents a proveïdors, amb el qual retallarà l'aportació anual que fa al municipi a la meitat. Això, pel govern local, suposarà "intervenir l'ajuntament" per part de l'Estat, augmentant mesures dràstiques d'estalvi.

Des del govern apunten que Cunit té "un atur del 24%, amb el qual no es poden reduir més serveis i incrementar la pressió fiscal a la ciutadania". Per això CiU, ICV i ERC volen que Estat i Generalitat reconeguin que la situació de Cunit és excepcional, i ja han advertit que és "inassumible" retornar el 40% dels 42 milions de deute total en només quatre anys.

La decisió de l'Estat de no acceptar el pla d'ajust ha obert un intercanvi de crítiques entre el govern i la oposició que conformen el PSC i el PP. Aquests dos partits han criticat el pla financer elaborat i han tornat a oferir-se per a sumar esforços, sempre i quan entrin a un govern de concentració. Des d'Esquerra Republicana (ERC) han respost que la situació actual ve de la "gestió nefasta dels anteriors governants de PSC i PP" i han demanat al Fiscal General de Catalunya que obri una investigació d'ofici per veure si van cometre delicte en la gestió.

Font: delcamp.cat

Pujar