Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 d'abril de 2012

El turisme de Salou manté un elevat caràcter familiar i amb una fidelització del 75%

El turisme de Salou manté un elevat caràcter familiar i amb una fidelització del 75%

La capital de la Costa Daurada es manté en una molt bona posició dins el sector del turisme familiar. Segons un estudi encarregat pel Patronat de Turisme a la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada a través de l'Observatori posa de manifest que el perfil predominant entre els turistes enquestats l'any 2011 ha estat el de famílies. Així, el gruix de visitants té una marcada orientació familiar sent les famílies el 69,9% del total de visitants, incrementant-se aquest grup lleument respecte l'any passat que va ser d'un 69,6%.

Un altre aspecte significatiu que es desprèn de l'estudi sobre les característiques del visitant és el seu elevat grau de fidelització: un 75,5 % dels turistes que es van allotjar a Salou l'any 2011 repetien la zona com a destinació del seu viatge. La proporció de turistes fidels pràcticament no ha variat respecte l'any 2010.D'altra banda, els visitants que hi acudien per primer cop han passat d'un 24,3% el 2010 a un 24,8% l'any 2011.

"Un dels fets més importants per a la nostra destinació és l'elevada fidelització, la qual cosa implica que s'estableixen uns vincles entre el nostre visitant i Salou amb tots els serveis que ofereix (allotjaments, oferta complementària o PortAventura)", ha manifestat el regidor de Turisme, Benet Presas.

De l'estudi s'extreu també que les estades del turista al municipi tenen una mitjana de 13,7 nits. "Aquestes estades de llarga durada venen donades, en part, pel fet que hi ha inclòs dins l'estudi els visitants que tenen una segona residència al nostre municipi, i per l'increment del turisme rus, el qual acostuma a passar-hi catorze nits", ha assegurat el regidor. Malgrat tot, les estades d'una setmana segueixen sent les més freqüents. El turisme rus també es va incrementar l'any passat, passant del 2,5% el 2010 al 3,1%.

Font: delcamp.cat

Pujar