Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

12 de maig de 2012

Shambhala, el colofó d'èxit del "model Port Aventura" segons el President Mas

Shambhala, el colofó d'èxit del

Port Aventura estrena la nova atracció estrella i la més costosa de la història del parc -una inversió de 25 milions d'euros. Amb una altura de 76 metres, Shambhala és la muntanya russa més alta d'Europa, un superlatiu que es ve repetint des que es va anunciar, l'octubre passat, la descomunal atracció. S'ha aixecat a l'àrea de la Xina, al costat del Dragon Khan, que queda petit al costat de la que, just acabada d'inaugurar, ja es considera com la nova icona del parc temàtic. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dissabte l'atracció i hi ha pujat, tal com va fer, disset anys enrere, l'expresident Pujol al Dragon Khan. Mas ha aprofitat per destacar que el parc és tot un referent, a diferència del fracàs en altres experiències a l'estat espanyol.

Port Aventura ja ha obert al públic la muntanya russa més alta de tot Europa. Ha costat 25 milions d'euros i un any d'obres. Sota un sol de justícia, aquest dissabte ja hi ha hagut cues per pujar-hi i els primers que ho han fet asseguren que la sensació és única. El parc temàtic ha convidat una trentena de blocaires perquè fossin els primers a pujar a l'atracció i en fessin el màxim ressò a Internet. "Espectacular", "impressionant" i "sensació única". Així ho descrivien els primers viatgers en baixar de l'atracció. El mateix president Mas reconeixia haver viscut una descàrrega d'"adrenalina", mentre el conseller Andreu Mas-Colell ha preferit no pujar-hi.

Els al•licients de Shambhala, ambientada en l'Himàlaia, són una primera baixada o caiguda de 78 metres -és la més llarga del continent- a una velocitat de 134 km/h -aconseguint una inèrcia que permet fer tot el trajecte-, i un recorregut de pujades i baixades pronunciades, imitant una carena. Constitueix la porta d'entrada d'una futura zona d'expansió.

Font: delcamp.cat

Pujar