Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

13 de maig de 2012

Tarragona celebra l'aniversari del moviment dels "indignats" amb 4.000 persones al carrer

Tarragona celebra l'aniversari del moviment dels

Unes 4.000 persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Tarragona amb motiu del primer aniversari del 15-M. La marxa ha durat gairebé una hora en un recorregut des de la plaça Imperial Tarraco fins a la de la Font. Els manifestants han cridat consignes, sobretot, contra els polítics i la banca. La manifestació, convocada per la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics, ha transcorregut sense incidents, en un ambient de caràcter festiu.

De les 300 persones que inicialment s'han concentrat als peus de la Rambla Nova, a tocar de la plaça Imperial Tarraco, la xifra de manifestants ha anat 'in crescendo', fins arribat a les 2.000 persones xifrades per la Guàrdia Urbana o 8.000 segons l'organització.

Els manifestants s'han fet sentir amb xiulets. També mostraven pancartes on s'hi podia llegir, per exemple, 'Menys policia, més educació'. De fet, part important dels manifestants eren professors. Encapçalats per una gran pancarta amb el lema 'Defensa els teus drets socials i laborals. Surt al carrer', els indignats han enfilat els carrers Prat de la Riba, Ramon y Cajal, Rambla Nova, Sant Francesc -on han protagonitzat una sentada general a ritme de tambors-, Rambla Vella i plaça de la Font.

En aquesta plaça s'ha fet la lectura del manifest en el qual el portaveu de la plataforma, Anton Peco, ha exclamat que "la lluita continuarà". Alhora també ha destacat que Tarragona és de les poques poblacions que mostra una "gran unitat contra les retallades". També ha recordat que hi ha dues famílies desnonades a Tarragona -que han participat en la lectura del manifest- i que es convocarà una concentració al barri de Torreforta dijous vinent a les sis de la tarda.

Font: delcamp.cat
 

Pujar