Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de maig de 2012

ERC vol un front comú dels diputats tarragonins per reclamar millores ferroviàries

ERC vol un front comú dels diputats tarragonins per reclamar millores ferroviàries

El president d'ERC a Tarragona, Pau Ricomà ha enviat, aquest cap de setmana una carta als diputats per la circumscripció de Tarragona al Congrés on els demana que intercedeixin amb el seus companys de grup per aconseguir que una esmena presentada pels republicans, la número 377, s'incorpori a la llei de pressupostos generals de l'Estat.

Segons explica Ricomà a la carta, l'esmena "fa referència a la necessitat de fer les obres pel recreixement de les andanes de les estacions de tren de Tarragona i Reus, amb un pressupost aproximat de 600.000 euros, sense les quals els trens de la sèrie 449, que podem considerar com els trens regionals dignes dels temps que corren, no poden circular-hi".

La incorporació dels models de la sèrie 449 s'ha realitzat a altres línies regionals, com per exemple la de Girona a Barcelona, algunes de les quals amb un nombre de viatgers mensuals inferior que les de la demarcació de Tarragona. De fet, el tram ferroviari de línia d'ample convencional entre Tarragona i Barcelona és el de major trànsit ferroviari de mitja distància de tota Espanya, segons dades de l'Informe de l'any 2010 del 'Observatorio del Ferrocarril en España', depenent del Ministeri de Foment.
La Comissió de Pressupostos del Congrés va rebutjar aquesta i totes les esmenes presentades pels grups catalans de l'oposició. Ara bé, s'ha de celebrar un Ple de Pressupostos definitiu, el ple final on es tornen a votar les esmenes que han quedat rebutjades en la Comissió. Una d'elles és la número 377.

Font: delcamp.cat
 

Pujar