Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de maig de 2012

Tarragona aprova aquest dilluns autoritzar un préstec de 19,8 MEUR per pagar a proveïdors

Tarragona aprova aquest dilluns autoritzar un préstec de 19,8 MEUR per pagar a proveïdors

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà un plenari extraordinari aquest dilluns a la tarda per autoritzar la concertació de l'operació d'endeutament per al pagament a proveïdors, després que l'executiu central hagi donat llum verda al Pla d'ajustament econòmic pels propers deu anys que va presentar l'equip de govern municipal com a requisit indispensable per poder sol•licitar aquest crèdit. Així doncs, el consistori demanarà un préstec de 19,8 milions d'euros que permetrà pagar a proveïdors.

La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, va manifestar que "això ens permetrà resoldre les obligacions pendents i ajudarà a solucionar la difícil situació econòmica provocada, entre d'altres coses, per la caiguda d'ingressos de l'Estat i de l'activitat econòmica, així com pels deutes pendents de pagar per part del govern de la Generalitat".

El Pla d'ajustament econòmic per la propera dècada planteja una contenció de la despesa important que, a grans trets, passarà per una reducció del 5% de l'aportació del consistori a les empreses municipals, la venda de patrimoni per rebaixar el nivell d'endeutament, així com una contenció en el capítol de personal.
Ara bé, no es recorrerà a acomiadaments ni a rebaixes salarials, sinó que, tal i com es farà enguany, no es cobriran jubilacions ni baixes, així com tampoc no es renovarà el personal contractat per a programes específics que finalitzin. El Pla també preveu una retallada de les subvencions a entitats d'un 40% des d'ara i fins el 2015, però que no afectarà a les de caire social i educatiu, i un 15% en les despeses de funcionament.

Font: delcamp.cat
 

Pujar