Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de maig de 2012

La nova terminal del Moll de la Química del Port de Tarragona ja ha entrat en funcionament

La nova terminal del Moll de la Química del Port de Tarragona ja ha entrat en funcionament

La nova terminal del Moll de la Química del Port de Tarragona ja funciona. El passat divendres el buc 'Chem Orion' va ser el primer en descarregar al nou atracament del Moll. Procedent del Port de Antwerpen (Bèlgica) i amb destinació al Port de Izmit (Turquia), el buc va descarregar 2.505 tones d’àcid acètic, que s'utilitza per a la fabricació de plàstics. El vaixell navega sota bandera de les Illes Marshalls i té una eslora de 125 metres, un calat de 7,76 metres i un màniga de 18,80 metres.

L'ampliació del Moll de la Química és la principal infraestructura portuària en la què està treballant el Port de Tarragona amb l'objectiu de millorar el servei que s'ofereix a les empreses químiques instal•lades als polígons industrials del territori. L'ampliació, que estarà totalment operativa a l'estiu del 2013, incrementarà la competitivitat logística del Port i les empreses químiques que hi operen.

Amb una explanada d'unes 18 hectàrees i una línia d'atracament addicional de prop de 1.200 metres en la què podran atracar els majors bucs químics que operen en l'actualitat, l'ampliació del Moll de la Química és una aposta del Port per donar major servei al territori.

Tarragona té el polígon químic més important del sud d'Europa i el Port és un dels principals líders a la Mediterrània en tràfic de productes energètics. En aquest sentit, amb l'ampliació del Moll de la Química es consolida el posicionament clau del Port en el desenvolupament de l'economia productiva del territori, i que permetrà convertir-se en un port hub en productes químics.

Font: delcamp.cat

Pujar