Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

15 de maig de 2012

Els pagesos de la Vall del Francolí començaran a patrullar a les nits si no s'aturen els robatoris en deu dies

Els pagesos de la Vall del Francolí començaran a patrullar a les nits si no s'aturen els robatoris en deu dies

Els pagesos de diverses localitats de la Vall del Francolí, a cavall entre el Tarragonès i l'Alt Camp, estan disposats a començar a patrullar a les nits davant l'onada de robatoris que venen patint des de fa tres setmanes. Així es va posar de relleu aquest dilluns al vespre en una reunió entre agricultors i Mossos d'Esquadra a Vilallonga del Camp, organitzada per la Unió de Pagesos. El coordinador del sindicat al Camp de Tarragona, Josep Ferré, ha explicat que davant el compromís d'augmentar el nombre de patrulles de mossos a la zona, donaran un marge de deu dies per veure si es redueixen els robatoris. En cas contrari, els pagesos organitzaran un sometent per vigilar les seves propietats.

Ferré ha explicat que els robatoris s'estan produint de forma reiterada, des de fa unes tres setmanes, en camps i finques de desenes de pagesos dels municipis de Vilallonga del Camp, el Morell, el Rourell, Constantí o la Pobla de Mafumet. Els lladres sostreuen instal•lacions de reg, cables de coure, comptadors, aixetes o transformadors d'electricitat amb l'objectiu, suposadament, de revendre'ls o comercialitzar-los com a ferralla. Els agricultors lamenten haver de fer front a la reposició del material sostret i a la reparació de les infraestructures malmeses.

Davant l'alarma generada entre els afectats, la Unió de Pagesos va organitzar aquest dilluns al vespre una assemblea informativa a Vilallonga del Camp (Tarragonès) a la qual van assistir mig centenar d'agricultors, la delegada dels serveis territorials d'Interior al Camp, Carme Mansilla, i l'intendent dels Mossos d'Esquadra, Jaume Giné. Segons el sindicat agrari, els Mossos van informar que des de fa tres dies han reforçat el dispositiu amb una nova patrulla amb motocicleta i que intensificaran la vigilància a la zona.

Font: delcamp.cat
 

Pujar