Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

15 de maig de 2012

Tarragona aplana el terreny per l'arribada de la multinacional sueca Ikea

Tarragona aplana el terreny per l'arribada de la multinacional sueca Ikea

L'Ajuntament de Tarragona ja ha tancat els termes del conveni urbanístic del pla parcial número 10 on s'ha de construir el futur establiment d'Ikea a la ciutat. El document haurà d'estar signat per totes les parts implicades: consistori, empresa i propietaris dels terrenys. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Carles Castillo, ha destacat que tancar el conveni suposa "un pas de gegant" que constata que "Ikea vindrà a Tarragona". Es treballa amb la previsió que el nou establiment obri portes a finals de 2015.

La multinacional no comprarà els terrenys on construirà la nova botiga de 45.000 metres quadrats, sinó que comprarà els drets comercials de l'espai als propietaris. A més, invertirà 15,7 milions d'euros en urbanitzar la totalitat del pla parcial 10, és a dir tota la vialitat i enjardinament, un projecte valorat en vint milions. Els quatre milions restants els hauran de pagar els propietaris i ho podran fer cedint una part dels terrenys al consistori.

I és que els metres quadrats del pla parcial on no s'aixequi l'establiment d'Ikea es repartiran entre els diferents propietaris del sector -més d'una vintena-, en funció de la proporció que tenien. Així doncs, continuaran tenint la titularitat dels terrenys i, a més, no els suposarà cap cost urbanitzar l'espai. A més, el projecte d'urbanització també preveu una segona fase per a la possible construcció d'habitatges en un futur. Castillo ha subratllat que els termes del conveni són beneficiosos per als propietaris.
No obstant això, si algun d'ells que no està d'acord amb el conveni urbanístic, el titular d'Urbanisme de l'Ajuntament ha assegurat que "tenim alternatives i marge de maniobra". La signatura del conveni per part de tots els implicats podria produir-se els propers dies.

La inversió prevista és de 60 milions d'euros i es crearan uns 400 llocs de treball. El nou establiment s'ubicarà al costat de la T-11, a l'alçada de Campclar i just davant del centre comercial Carrefour, sobre una superfície de 40.000 metres quadrats.

Font: delcamp.cat
 

Pujar