Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 de maig de 2012

ERC del Baix Penedès aposta per una estació intermodal entre Bellvei i el Vendrell

ERC del Baix Penedès aposta per una estació intermodal entre Bellvei i el Vendrell

L'estació permetria prioritzar el transport de mercaderies per tren i suposaria un estalvi econòmic. ERC rebutja de nou el Logis i aposta pels sectors agroalimentari i turístic. També demana que es posi un campus de la URV a on hauria d'anar el Logis
Esquerra Republicana del Baix Penedès va deixar clares les seves prioritats en economia a la comarca en una roda de premsa feta aquesta setmana al Col•legi de Periodistes de Tarragona. Els republicans mantenen el seu rebuig al Logis Penedès, i en canvi aposten per la construcció d'una estació intermodal entre la N-340 i les vies de tren d'alta velocitat.

L'alcalde de la Bisbal del Penedès, Josep Maria Puigibet, creu que amb aquesta estació, que es podria posar entre Bellvei i el Vendrell, es podrien optimitzar els 43 polígons industrials que té la comarca, un nombre molt superior a la mitjana catalana. L'estació permetria prioritzar el transport de mercaderies per tren i suposaria un estalvi econòmic, ja que la majoria d'obra d'urbanització ja està feta.

A més d’això, des d'Esquerra creuen que l'economia comarcal hauria de centrar-se en dos punts més. El primer seria el sector agroalimentari junt amb el sector turístic, on l'àmbit clau seria l'enoturisme. El segon seria la construcció d'un campus de la Universitat Rovira i Virgili als terrenys on ha d'anar el Logis, com a compensació pels serveis que passen per la comarca i no donen benefici, com les autopistes, les línies de tren o el gasoducte.

Font: delcamp.cat. Imatge: Enciclopèdia Catalana.
 

Pujar