Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de maig de 2012

El preu de l'oli acumula una caiguda de més del 30% en les últimes quatre campanyes

El preu de l'oli acumula una caiguda de més del 30% en les últimes quatre campanyes

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA) han acordat aquest divendres a la Selva del Camp endegar una estratègia conjunta per la defensa del sector oleícola català. El sector arrossega, des de fa quatre campanyes, una crisi que ha fet disminuir el preu de l'oli d'oliva més d'un 30% en origen. Mentre l'any 2007 la mitjana de preu se situava a 2,19 euros/litre, en la campanya actual la mitjana és de 1,54 euros/litre. Això implica que els olivicultors porten quatre campanyes amb pèrdues, uns situació que qualifiquen de "totalment insostenible".

Segons les associacions i sindicats agraris, aquesta davallada de preus és conseqüència de la pressió que exerceix la gran distribució sobre el preu en origen, de la permissivitat de les barreges d'oli d'oliva amb altres olis vegetals, de la ineficàcia de les mesures de regulació de mercat per part de la Unió Europea, de la banalització del producte i de la manca de promoció de l'oli d'oliva de qualitat.

Davant d'aquesta situació, la FCAC, UP, JARC i ASAJA presentaran els propers dies un document conjunt de defensa del sector, amb accions a emprendre per part de les administracions catalana, estatal i europea per pal•liar l'actual situació d'emergència del sector.

Font: delcamp.cat
 

Pujar