Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de maig de 2012

L'Estat es compromet a pagar aquest any les expropiacions per l'A-27 i les variants de l'Aldea i Falset

L'Estat es compromet a pagar aquest any les expropiacions per l'A-27 i les variants de l'Aldea i Falset

El sindicat Unió de Pagesos ha aconseguit el compromís del subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona, Jordi Sierra, perquè aquest any el Ministeri de Foment faci efectius els pagaments pendents per les indemnitzacions de les obres de l'autovia A-27 Tarragona-Montblanc, i de les variants de l'Aldea i Falset. Sierra ha expressat aquest compromís en una reunió mantinguda avui amb els coordinadors del sindicat al Camp i l'Ebre, Josep Ferré i Joan Montesó. Els responsables d'UP han demanat que Foment elabori un calendari amb les dates en què s'efectuaran els pagaments als pagesos afectats. El subdelegat ha recordat que els PGE contemplen una partida de 200 MEUR per pagar expropiacions a Catalunya.

Sierra ha recordat que els pressupostos generals de l'Estat tenen contemplada una partida pressupostària de 600 MEUR destinats a aprovar econòmicament diversos expedients d'expropiació tramitats arreu de l'Estat. D'aquests diners, 200 milions són per a expropiacions portades a terme a Catalunya.

El sindicat recorda que des de l'any 2006 només s'ha cobrat l'import de les actes d'ocupació, tot i que la pagesia no ha pogut treballar les seves terres i ha perdut, per tant, la font d'ingressos que els proporcionaven.

La paralització de les obres de l'A-27 en determinats trams també ha dificultat els accessos a les finques i el treball d'explotació de la zona a causa dels camins malmesos i drenatges mal conduïts que dificulten les feines a les zones amb reg.

Els representants d'Unió de Pagesos també han demanat avui al subdelegat que es resolgui la situació dels afectats per les obres del gasoducte d'Enagás, entre Tivissa i Paterna, i han reiterat la situació d'indefensió que pateixen per les actuacions de l'empresa constructora. El subdelegat s'ha compromès, en aquest cas, a vetllar perquè es resolgui el conflicte positivament per als afectats.

Font: delcamp.cat
 

Pujar