Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de maig de 2012

L'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV s'enllestirà d'aquí a un any i mig

L'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV s'enllestirà d'aquí a un any i mig

Els treballs d'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Vila-seca avancen a bon ritme i està previst que s'acabin al setembre del 2013. Les obres es deuen a l'ampliació de tres a quatre anys dels estudis de Turisme, a la voluntat de traslladar els estudiants de Geografia des del Campus Catalunya a la facultat que ara s'amplia, i a la docència de màsters i doctorat. Els nous espais -entre obra nova i reforma- sumen més de 3.000 metres quadrats que es dedicaran al Centre de Recursos per l'Aprenentatge i la Investigació, a noves aules i despatxos. Les obres, que van a càrrec de la URV amb la col•laboració de l'Ajuntament, costaran 5 MEUR.

El projecte contempla la construcció de noves instal•lacions i la reforma parcial de l'actual centre, que es va posar en funcionament el curs 2004-2005. Els estudis de Turisme de la URV, però, ja van començar a Vila-seca dos cursos abans en una seu provisional cedida per l'Ajuntament. La Universitat va ser de les dues primeres a Catalunya a impartir la diplomatura de Turisme en un centre propi.

L'Escola Universitària de Turisme i Oci, ara convertida en Facultat de Turisme i Geografia, va néixer de la voluntat expressada en un conveni a tres bandes, entre Ajuntament de Vila-seca, PortAventura i la Universitat. Segons l'alcalde de la població, Josep Poblet, el model s'ha convertit en un èxit perquè dota el sector turístic del territori d'un instrument "poderós" de formació.

En conjunt, amb els treballs que s'hi estan fent, la superfície de la facultat creixerà dels 2.500 metres quadrats actuals als prop de 6.000. Això permetrà que el centre aculli un major nombre d'alumnes -ara en té poc menys de 400- a partir de l'any que ve. El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, ha recordat que la Facultat ha incorporat els últims anys els estudis de Geografia i disposa d'un important equip d'investigadors i d'una àmplia oferta de màsters i doctorats que fan indispensable el seu creixement.
El degà de la Facultat, Salvador Anton, ha destacat "la consolidació del turisme com un àmbit de coneixement", i s'ha referit al desenvolupament de la recerca en turisme i la integració dels estudis de grau i màster de Turisme i de Geografia com un repte però també una realitat que ha resultat en la transformació de l'Escola Universitària en Facultat i l'ampliació del campus de Vila-seca.

Està previst que les obres s'acabin al setembre del 2013, després d'un any i mig d'obres. Els treballs van a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili, tot i que l'Ajuntament de Vila-seca n'ha assumit el cost del projecte arquitectònic. En conjunt, la inversió arribarà als 5 milions d'euros. Aquest dimarts s'ha fet la col•locació de la primera pedra de l'ampliació de la Facultat, en un acte al qual també ha assistit el delegat del Govern, Joaquim Nin.

Font: delcamp.cat

 

Pujar