Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de maig de 2012

Primers passos per aconseguir que l'Arc Llatí es posicioni a favor del Corredor del Mediterrani

Primers passos per aconseguir que l'Arc Llatí es posicioni a favor del Corredor del Mediterrani

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dimarts a la tarda l'acte de presentació de la Trobada de les Comissions Temàtiques de l'Arc Llatí on hi participen entre d'altres, els representants territorials de França i Itàlia. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha detallat que l'objectiu d'aquesta reunió amb els representats europeus servirà per enfortir i millorar les relacions dels països de la Mediterrània. L'agenda marcada debatrà la situació del turisme sostenible als diferents països i la mobilitat dins el món rural. Poblet ha dit que la trobada de les comissions ha de servir per buscar un posicionament comú entre tots els participants en favor del Corredor del Mediterrani.

Tal com s'ha confirmat en la posterior atenció als mitjans de comunicació, la proposta del president Poblet se sotmetrà al Consell d'Administració d'aquest organisme europeu -que es reunirà el proper mes de setembre a Carcassona- i si és aprovada, transmetre-la al Parlament Europeu. L'objectiu és convertir el Corredor del Mediterrani en un tema prioritari dins dels grans projectes de la Unió Europea.

Un segon objectiu que es perseguirà dins d'aquesta trobada de l'Arc Llatí és crear un fons de cooperació social i econòmic per poder desenvolupar projectes des de Túnez fins al Marroc. Segons han explicat, aquest fons ajudaria també a millorar les relacions amb aquests països ubicats al sud del Mediterrani.

La trobada de les diferents comissions serveix també per reforçar el paper social i econòmic de les administracions com la Diputació. El president Poblet ha dit que l'ens que presideix és, en tu moment com l'actual, un "dinamitzador del territori". "Són aquests ens vertebradors del territori els que donen servei i suport als municipis i a les comarques per tal de continuar amb les activitats generadores de desenvolupament i competitivitat", ha conclòs el president Poblet.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del diputat i president de la Comissió Temàtica de Cohesió Econòmica, Joan Josep Malràs; de la presidència de l'Arc Llatí, representada pel vicepresident del Conseil Général de l'Aude (Llenguadoc-Rosselló), Hervé Baro, del president de la Provincia di Savona i delegat de l'Arc Llatí per al Turisme, Angelo Vaccarezza, i del vicepresident del Conseil Général des Pyrénées Orientales, Marcel Mateu entre altres autoritats i personal tècnic de l'associació.
L'Arc Llatí és una associació europea, formada per administracions dels estats espanyol, italià i francès, que vetlla per la cohesió econòmica i social dels territoris que en formen part.

Font: delcamp.cat

Pujar