Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de maig de 2012

Prop de 4.000 persones surten al carrer a TGN contra les retallades en ensenyament

Prop de 4.000 persones surten al carrer a TGN contra les retallades en ensenyament

Unes 3.000 persones segons la Guàrdia Urbana, i prop de 7.000 segons els sindicats, han sortit al carrer per participar en la manifestació convocada a la ciutat de Tarragona per protestar contra les retallades a l'ensenyament públic que estan impulsant els governs central i català, i que ha servit per posar punt i final a la jornada de vaga d'aquest dimarts. La comitiva ha sortit de la plaça Imperial Tarraco quan passaven pocs minuts de dos quarts de set de la tarda i s'ha dirigit de manera pacífica fins a la plaça de la Font, passant per la Rambla Nova, Sant Francesc i Rambla Vella.

S'han pogut sentir crits reivindicatius com "Prou retallades a l'educació" o "Ni un pas enrere", així com s'han pogut llegir diverses pancartes: 'El professorat si que creu en l'ensenyament públic', 'No a la política educativa d'ensenyament' o 'Educació digna, futur digne'. La protesta ha finalitzat al davant de l'Ajuntament on s'han realitzat diversos parlaments.

El portaveu de la Junta de Personal docent de la província de Tarragona, Jaume López, ha destacat que durant la jornada s'ha constatat que "hi ha força indignació entre el col•lectiu docent", i considera que el més important de tot és que ha estat una vaga recolzada no només pel professorat sinó per tota la ciutadania. "Tant a la manifestació de la tarda com a la concentració del matí davant dels serveis territorials d'Ensenyament hi han participat pares, mares, nens i nenes, així com moviments socials i veïnals", ha assenyalat López.

Transcorreguda la jornada, els sindicats han xifrat el seguiment de la vaga per part del professorat en el 50% i el Departament d'Ensenyament, en un comunicat enviat a les sis de la tarda, ha comptabilitzat una secundació de la vaga del 18,59% dels professors i professores de la demarcació de Tarragona.

Font: delcamp.cat

Pujar