Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de maig de 2012

Els turistes russos es gastaran a Catalunya un 120% més que el 2011

Els turistes russos es gastaran a Catalunya un 120% més que el 2011

La Generalitat preveu que els turistes russos es gastaran aquest any a Catalunya 1.500 MEUR. Aquesta dada suposa un increment del 120% respecte el 2011, quan es van gastar 680 MEUR. L'any passat van visitar Catalunya prop de 600.000 ciutadans russos i el Govern preveu que aquest any puguin fins als 750.000, un 40% més. Les previsions també marquen un augment de la despesa per càpita, que l'any passat es va situar en 164 euros per dia. La Costa Daurada, seguida de la Costa Brava i la cosa del Maresme, són les destinacions predilectes d'aquest mercat. Lloret de Mar acull aquesta setmana el congrés anual de l'operador Tez Tour, que preveu doblar el nombre de turistes russos que durà a Catalunya.

El turista rus és un dels mercats emergents a Catalunya. Segons dades de la direcció general de Turisme, l'any passat van visitar el nostre país gairebé 600.000 russos. Després d'anys que la Costa Brava havia acollit la gran majoria d'aquests turistes -que principalment venien atrets per l'oferta de sol i platja-, la Costa Daurada ha desbancat el litoral gironí i s'ha convertit en la destinació predilecta d'aquests turistes.

Segons les dades de l'agència estatal d'aviació russa, aquest 2012 hi haurà un 70% més de vols entre Catalunya i Rússia. Per això, el Govern calcula que, com a mínim, hi haurà un increment del 40% dels visitants (ja que pot ser no tots els avions van plens) respecte el 2011, situant la xifra total entorn dels 750.000. Les previsions a dos anys ja situarien en un milió els visitants procedents de Rússia. Actualment, hi ha connexions aèries entre Girona, Barcelona i Reus amb una quinzena d'aeroports russos.

Pel que fa a la despesa mitjana de cada turista, actualment se situa en 164 euros diaris, el que significa una despesa mitjana per estada i viatger de 1.500 euros. En total, els turistes russos van deixar a Catalunya 680 MEUR el 2011. Segons les dades anunciades per la directora general de Turisme, Marian Muro, la despesa global augmentarà un 120% aquest any i se situarà en 1.500 MEUR.

Aquestes dades s'han donat a conèixer durant la presentació del congrés anual de l'operador turístic rus Tez Tour que, enguany, el celebra a Lloret de Mar (Selva), on hi participen 150 operadors turístics. Aprofitant l'esdeveniment, el Patronat de Turisme de Girona també ha organitzat un viatge de premsa per a periodistes russos i un seguit d'activitats per mostrar als operadors turístics les opcions de la Costa Brava i les comarques gironines. L'objectiu és que aquests professionals coneguin de primera mà el producte que, després, venen als ciutadans russos.

El director general de Tez Tour Rússia, Vladimir Kaganer, ha explicat que preveuen que els turistes russos que rep Catalunya augmentin fins a un 60% aquest any. A més, concretament, aquest operador turístic -que treballa amb un client més elitista- preveu doblar la xifra de turistes russos que portarà a Catalunya.

El director comercial de Tez Tour a Espanya, Eugeni Vasilieu, ha destacat del turista rus que és un client que acostuma a repetir si la destinació li agrada i que és conegut perquè "gasta molt". Vasilieu ha destacat que no venen només en busca del sol i la platja sinó que tenen un gran interès pel patrimoni històric i cultural i, per això, llocs lligats amb Dalí o Gaudí són de visita obligada per a ells.

Font: delcamp.cat. Imatge: ACN.
 

Pujar