Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

23 de maig de 2012

Els tarragonins ja poden passejar-se pels jardins de l'espai Tabacalera

Els tarragonins ja poden passejar-se pels jardins de l'espai Tabacalera

Els tarragonins i tarragonines ja poden passejar-se des d'aquest dimecres per l'Smart Parc Tabacalera, o el que és el mateix, pels més d'11.000 metres quadrats de jardins de l'antiga fàbrica de tabacs on s'hi troba el jardí vertical més gran d'Europa, instal•lat a les façanes de l'avinguda Vidal i Barraquer. L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros l'inaugurarà aquesta tarda. L'obertura dels jardins és el primer pas per transformar l'espai en un gran equipament cultural.

El jardí vertical no només té la peculiaritat de ser el més gran, sinó que també és un projecte pioner dins el concepte d''Smart City' o 'Ciutat Intel•ligent' en la que l'equip de govern municipal vol convertir Tarragona de cara al 2017, quan se celebrin els Jocs Mediterranis. I és que el jardí, que utilitza espècies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica, reaprofita l'aigua del clavegueram mitjançant un sistema de depuració que segueix tot el cicle de l'aigua per mantenir verd aquest espai, cosa que permet un estalvi de 26.000 litres d'aigua diaris.

La zona enjardinada vertical té 3.000 metres quadrats, amb 185 metres de longitud i 18 d'alçada. A partir del mes de juny també obriran els primers equipaments del complex. Es tracta de la Capsa Jove i el Tarragona Impulsa, que s'ubicaran al mòdul 1 -a tocar del carrer Manuel de Falla-, així com l'Arxiu Històric Municipal, que s'instal•larà al mòdul 2. L'antiga fàbrica de tabacs també haurà d'acollir en un futur el Museu Nacional Arqueològic, l'ICAC o la biblioteca central de la ciutat, entre d'altres equipaments.

Font: delcamp.cat

Pujar